Anasayfa Basında USİAD
Konya’da yerli ve milli mısır tohumunun ilk hasadı yapıldı
Haberler

Konya’da, yerli ve milli mısır tohumunun ilk hasadı yapıldı. Sonuç: ABD menşeli tohumlardan daha ucuz ve kaliteli. Türkiye’de çoğunlukla mısır tohumunda ABD başta olmak üzere Çin, Fransa gibi ülkelerin tohumlarının kullanılıyor.

Devamını oku...
 
Demir ürünleri ithalatına yüzde 25 koruma önlemi getirildi
Haberler

Demir ve demir ürünleri ithalatına bugünden başlamak üzere 200 gün süreyle yüzde 25 oranında geçici korunma önlemi uygulanacak. Söz konusu ürünlerin ithalatına uygulanan ek mali yükümlülükten muafiyet sağlamak üzere tarife kontenjanı açılmasına karar verildi.

Devamını oku...
 
'Orta Vadeli Program' açıklanıyor
Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hükümetin gelecek 3 yıl için ekonomi vizyonunu ortaya koyacak olan Orta Vadeli Program (OVP) bugün açıklayacak.

Devamını oku...
 
Dünya Gazetesi yazarı Uğur Civelek: "Oldukça zorlu ve sıkıntılı bir dönem bizi bekliyor"
Haberler

Dünya Gazetesi yazarı Uğur Civelek, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Civelek, bugünkü yazısında "Küresel koşullar ve olumsuzlukların artan bulaşıcılığı" başlıklı yazısında, "Bunalım baskısı bütün haşmeti ile geri dönecek ve finansal yapı bu yükü taşıyamayacağı için çökecek!" ifadelerini kullandı.

Devamını oku...
 
Tüketici güven endeksi düştü
Haberler

Tüketici güven endeksi eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 13.2 oranında azalarak 59.3 seviyesine indi. Endeks 60 seviyesinin altına son olarak Eylül 2015’te inmişti.

Devamını oku...
 
Basım-yayıncılardan dayanışma çağrısı
Haberler

Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV), basım ve yayın sektörü paydaşlarını bir araya getirdi. Piyasadaki darboğaz ve ithal girdi fiyatlarındaki artışa karşı çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıda kağıtçı, matbaacı, ambalajcı ve yayıncılar arasında dayanışma çağrısı yapıldı.

Devamını oku...
 
Etiketlere “yerli malı” logosu
Haberler

Ticaret Bakanlığı'nca Türkiye'de üretilen mallar için etiketlere yerli olduğunu belirtir nitelikte ayırt edici işaret konulması zorunluluğu getirildi.

Devamını oku...
 
Atık kağıtların geri dönüşümü için çağrı
Haberler

Kağıt sektörünün kurdaki gelişmelerden daha az etkilenmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması açısından, atık kağıtların daha etkin toplanılması ve bu konudaki toplumsal bilincin artırılması çağrısında bulunuldu.

Devamını oku...
 
Otomotiv üretimi 8 ayda yüzde 5 düştü
Haberler

Türkiye'de toplam otomotiv üretimi, yılın 8 ayında 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 5 azalarak 1 milyon 34 bin 97 adet oldu.

Devamını oku...
 
Iğdır pamuğunda rekolte beklentisi 8 bin ton
Haberler

Ağrı Dağı'nın eteklerindeki Aras Vadisi'nde yıllar sonra yeniden ekilen pamuğun üretim alanları genişliyor. Bu yıl için rekolte beklentisi 8 bin ton civarında.

Devamını oku...
 
Diğer Makaleler...
<< Başlangıç < Önceki 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sonraki > Son >>

Sayfa 14 / 29

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam