Anasayfa Haberler
Türkiye'nin enerji gerçeği

MHP'li vekilin soru önergesine karşılık Türkiye'nin yıllara göre enerji üretimini açıkladı. Buna göre Türkiye petrol tüketiminin ortalama yüzde 7-9'unu, yerli doğalgaz üretiminin ise toplam doğalgaz tüketiminin yüzde 2'sini karşılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de geçen yıl 16 milyon 407 bin 42 varil ham petrol, 793 milyon 571 metreküp doğalgaz üretildiğini bildirdi.

 

Devamını oku...
 
Teşvik 8 bin 195 istihdam getirecek

Ekonomi Bakanı Çağlayan, şubat ayında, 307 yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini, geçen yılın şubat ayına göre sabit yatırım tutarının da yüzde 25 arttığını bildirdi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, şubat ayında, 307 yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini ve 5.6 milyar liralık sabit yatırıma vize verildiğini bildirerek, bu belgelerle 8 bin 195 istihdam öngördüğünü kaydetti. Çağlayan, geçen yılın şubat ayına göre sabit yatırım tutarının da yüzde 25 arttığını bildirdi.

Devamını oku...
 
Dış ticarette 'veresiye' satıp 'peşin' alıyoruz

Türkiye, dış ticarette ödeme şekilleri bakımından dezavantajlı. 111.2 milyar dolarlık malı peşin alan Türkiye, sadece 9.4 milyar dolarlık malı peşin satıyor.

Türkiye dış ticaretinde "peşin" alıp, "veresiye" satıyor... Türkiye'nin ihracatında peşin satışların oranı 2011 yılında yüzde 7 oldu. İthalatta ise küçük oranlı değişim olmakla birlikte peşin alımların payı yüzde 46 oranında gerçekleşti. Buna göre, Türkiye geçen yıl ithalata 111.2 milyar dolar peşin ödeme yaparken, ihracattan elde ettiği peşin tahsilatın tutarı 9.4 milyar dolar düzeyinde kaldı.

 

Devamını oku...
 
Kredi kartı faizi değişmedi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapmadı.

TCMB tarafından yapılan açıklamada, 24 Aralık 2011 tarih ve 28152  sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, Kredi Kartı İşlemlerinde  Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğde Değişiklik  Yapılmasına Dair 2011/16 sayılı Bankamız Tebliği'nde belirlenen ve 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olan aylık azami akdi ve gecikme  faiz oranlarının değiştirilmediği ve söz konusu oranların 1 Nisan 2012  tarihinden itibaren üç aylık süre için de geçerli olacağı belirtildi.

Devamını oku...
 
Çin klimalarına karşı önlem devam edecek

İthalatta haksız rekabetin önlenmeye yönelik Çin klimaları için yüzde 25 oranında dampinge karşı önlemin devamına karar verildi.

Ekonomi Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti'nden (ÇHC) ithal edilen duvar tipi klimalarda yerli üretimi korumak amacıyla daha önce uygulamaya konan CIF bedelinin yüzde 25'i oranında dampinge karşı önlemin devamına karar verdi.

 

Devamını oku...
 
Tüketici bankalardan şikayetçi

Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine gelen şikayetler yüzde 7,8 gerilerken, banka şikayetleri yüzde 16,2 arttı.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 81 ilde faaliyet gösteren il ve ilçe hakem heyetlerine gelen şikayet sayısında geçen yıl bir önceki yıla göre azalma yaşanırken, söz konusu şikayetler içinde bankalara ilişkin olanlar arttı. Nitekim, tüketici şikayetleri bu dönemde 179 binden 165 bine geriledi, ancak bankalara ilişkin şikayet sayısı 47 binden 54 bine çıktı.

Devamını oku...
 
Bankalarımızı cesaretlendirmeliyiz

KOBİ'ler 2011 yılında ihracatın yüzde 60'ını, istihdamın yüzde 78'ini oluşturdu. KOBİ'ler katma değerin yüzde 55'ine, toplam yatırımların da yüzde 50'sine imza attı.

İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen 8. KOBİ Zirvesi'nin ana teması Küresel Dönüşümde Girişimci ve KOBİ'lerin Risk ve Fırsatları...

Devamını oku...
 
Kontrollü parasal sıkılaştırmaya devam

Başçı, "Merkez Bankası, enflasyonu düşürmek için ne gerekirse yapacak. Bunu yaparken bankacılık sektörüne hasar vermeyecek" dedi.

TCMB Başkanı Erdem Başçı, enflasyon açısından kontrollü parasal sıkılaştırmaya devam edeceklerini, bu politikanın, enflasyonun yüzde 5 hedefine inene kadar sürdürüleceğini söyledi.

Devamını oku...
 
AB'nin 6'ncı büyük ticaret ortağı olduk

Türkiye, AB ile ticaret hacmini geçen yıl yüzde 16 artırarak 120,3 milyar euroya yükselterek, Avrupa Birliği'nin 6'ncı büyük ticaret ortağı oldu.

Türkiye geçen yıl Japonya'yı geride bırakarak Avrupa Birliği'nin 6'ncı büyük ticaret ortağı oldu.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre geçen yıl Türkiye, AB pazarına ihracatını bir önceki yıla kıyasla yüzde 12 artışla 47,6 milyar euroya çıkarken karşılığında yüzde 19 artışla 72,7 milyar euroluk ithalat gerçekleştirdi.

Devamını oku...
 
Üçüncü köprüye dokuz talip

Üçüncü köprü için dokuz yatırımcı şartname aldı. İhale takviminin başladığı günden bu güne kadar İtalya'dan Astaldi, Güney Kore'den POSCO, Park Holding, KAPA, STFA, Güriş, Atlı Makina, Yapı Merkezi ve Cengiz İnşaat şartname aldı.

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımı için ihale takviminin başladığı günden bugüne kadar yerli ve yabancı 9 yatırımcı grubu şartname aldı.

 

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam