Anasayfa Haberler
Piliç eti üretiminde dünya sekizincisiyiz

Türkiye, geçen yıl yakaladığı 1 milyon 958 bin tonluk piliç eti üretimiyle dünyanın sekizinci büyük üreticisi konumunda bulunuyor.

Devamını oku...
 
Rus medyası: Türkiye'den Rusya'ya yeni kısıtlama

Rus ekonomi gazetesi Vedomosti, Türkiye'nin Rusya'dan ithal edilen buğdaya yeni sınırlamalar getirdiğini bildirdi.

Devamını oku...
 
Uğur Civelek: Ekonomi cephesinde belirsizlik azalmıyor!

Bu hafta içinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler, geleceğe ilişkin belirsizlik algısının azalmasına pek katkı yapmayan bir görünüm sergiliyor. Bir önceki yılın aynı dönemine göre, bu senenin ilk çeyrek döneminde yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümü yüzde 17,2 oranında azalmış. Sektörel Güven Endeksleri ise, Mayıs ayında oldukça sınırlı ve makroekonomik hedefleri pek desteklemeyen yükselişler ile yetinmek durumunda kalmış. Hizmet sektörü güveni yüzde 2,1 ve perakende sektörü güveni yüzde 1,1 oranlarında artmış; inşaat sektörü güvenindeki yükseliş ise yüzde 0,8 ile sınırlı kalmış.

Devamını oku...
 
E-ticarette girişimcileri başarıya ulaştıran ipuçları

Girişimci ve firmalar işlerini en kısa zamanda düzene koyarak hedef kitlelerine ulaşmanın en doğru yolunu e-ticaret olarak belirtiyor.

Devamını oku...
 
Türkiye'ye en çok yatırım yapan ülkeler belli oldu!

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre; Türkiye'ye 2010-2017 arasındaki dönemde 140 milyar dolarlık doğrudan sermaye gelirken, bunun 128.5 milyar doları 20 ülkeden geldi. En çok yatırım yapan ülke Hollanda oldu.

Devamını oku...
 
Türkiye-Rusya arasında ortak bildiri imzalandı

Türkiye-Rusya arasındaki ticaret önündeki engellerin kaldırılması için ortak bildiri imzalandı.

Devamını oku...
 
Vergi mükellefleri, esnaf ve tüccarlar, şirket ortakları Bağkur kapsamında sigortalı sayılıyor

Bağkur sigortalıları 1 Ekim 2008 tarihinden önce 24 basamak üzerinden prim öderken, artık asgari ücretle asgari ücretin 7.5 katı arasında (SGK tavan tutarı) değişen bir matrah üzerinden primlerini ödeyebiliyor.

Devamını oku...
 
4.5 milyon kişi borç batağında

Üç milyonu aşkın kişi borcunu ödemediği için bankaların yasal takibinde. Varlık yönetim şirketlerinin tahsilat yapamadığı borçlu sayısı ise 1.5 milyon. Özetle Türkiye'de 4.5 milyon kişi batık.

Devamını oku...
 
Maliye Bakanı Ağbal'dan 'Yapılandırma Ödemesi' Uyarısı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçen yıl yürürlüğe giren yapılandırma uygulaması için mayıs ayının çok önemli olduğunu belirterek, aynı ilgiyi ödeme noktasında da beklediklerini kaydetti.

Devamını oku...
 
Japonya ekonomisi büyümeye devam ediyor

Japonya ekonomisi, ilk çeyrekte de büyüyerek genişlemesini beşinci çeyreğe taşıdı ve son 10 yılın en uzun çeyrek dönem büyüme serisini, gerçekleştirdi. İlk çeyrek büyümesinde, ihracatta devam eden güçlenme etkili oldu. İç talep artış gösterdi, ancak ekonomistler bu güçlü seyrin devam edip etmeyeceğini sorguluyorlar.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam