Anasayfa Haberler
Ekonomik güven endeksinde artış

Ekonomik güven endeksi Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2 oranında artışla 92,2 değerine yükseldi.

Devamını oku...
 
Borç yapılandırmasında ek süre talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken, 31 Temmuz'da sona eren borç yapılandırma süresinin bir ay daha uzatılması gerektiğini söyledi.

Devamını oku...
 
Merkez Bankası toplam rezervleri azaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, geçen hafta 237 milyon dolar azalarak 101 milyar 481 milyon dolara geriledi.

Devamını oku...
 
Paramızı en çok nereye harcıyoruz

Kişi başı ortalama tüketim harcamamız 2016 yılında 1642 TL iken 2017 yılında 1854 TL'ye çıktı. Hayat pahalılığı harcamaları artırırken aile bütçesinden ulaştırma ayrılan pay arttı. Yükselen petrol fiyatları ulaştırma harcamalarımızı yükseltti. Aile bütçesinde aslan payını yine konut ve kira harcamaları aldı.

Devamını oku...
 
Kapasite kullanım oranı temmuzda azaldı

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı temmuzda yüzde 77,1 oldu.

Devamını oku...
 
İSO’dan bankalara eleştiri: "Yetersiz kaldılar"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, nakit sıkışıklık ve kredi faizlerindeki yükseliş nedeniyle orta ölçekli sanayi firmalarının krediye erişimde zorluk yaşadığına dikkati çekerek "Bankacılık sektörü büyük kredilerin yönetiminde ve verimli kullandırılmasında yetersiz kaldı. Bankaların sanayiciye bakış açısını değiştirmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Devamını oku...
 
Sektörel güven endekslerinde artış

Hizmet, perakende ve inşaat sektörü güven endekslerinde sırası ile yüzde 0,7, yüzde 3,1 ve yüzde 2,3 artış kaydedildi. Artışlara karşın 3 sektör de referans değerin altında kalarak güvendeki kayba işaret etti.

Devamını oku...
 
Varank: Sanayinin yeni rotası dijitalleşme olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK'ın 55. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde yaptığı konuşmada dijitalleşme vurgusu yaptı. Varank, "Türkiye için bundan sonra 'sanayinin yeni rotası dijitalleşme' olacak. Üretimin ve pazarlamanın tüm aktörleri, dijitalleşme sürecinden paylarını alacak" diye konuştu.

Devamını oku...
 
Tüketici güven endeksi açıklandı

Haziran ayında 70,3 olan tüketici güven endeksi temmuz ayında 73,1'e yükselerek yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Devamını oku...
 
Beyaz eşyada yüzde 15'lik daralma

Beyaz eşya sektörü yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre, iç piyasada yüzde 15 daralma yaşadı. Aynı dönem ihracat ise yüzde 5,4 artış gösterdi. TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Güler'e göre, rakamlardaki düşüş tüketicinin geri çekilmesinden kaynaklandı.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam