Anasayfa Haberler
Teşvikli yatırım sayısı azaldı, yatırım tutarı yüzde 50 arttı

Ocak-Haziran döneminde teşvik belgesi yatırım sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.83 azalırken, yatırım tutarı yüzde 49.8’lik artışla 80 milyar 658 milyon liraya yükseldi.

Devamını oku...
 
2017 yılında 222 milyon çift ayakkabı ihraç edildi

Türkiye’de 2017 yılında 400 milyon çift ayakkabı üretildiği bilgisini paylaşan Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, “Türk ayakkabı sektörü olarak 2017 yılında 222 milyon çift ayakkabı ihraç ederek dünyada beşinci olduk" dedi.

Devamını oku...
 
Çetin Ünsalan yazdı: Bu enflasyon can yakar

Türkiye’de herkes ikinci çeyrek büyüme rakamlarına odaklanmışken, Merkez Bankası’nın açıkladığı enflasyon beklenti anketi gözlerden kaçtı. Açıkçası bu konuda Bakan Albayrak’ın dışarıda kalan konuyu, gündeme taşıması memnuniyet verici.
En azından konsantrasyon noktasında sapma olmaması, enflasyon ve dış ticaret kaynaklı cari açık meselesinin gündemde tutulması kıymetli ve ümit verici bir yaklaşım. Çünkü ikinci çeyrekte büyümenin iç talep odaklı gelmesi, aynı zamanda enflasyonist baskının da artacağının habercisi gibi.

Devamını oku...
 
Türkiye Sudan’da devasa bir alanda tarım yapacak

Türkiye ve Sudan aralarında 780,500 hektarlık tarım arazisinin (7 milyon 805 dönüm) Türkiye'nin kullanımına açılmasının da yer aldığı bazı anlaşmalar imzaladı.

Devamını oku...
 
Büyüme rakamları açıklandı

Türkiye 2018 yılının ikinci çeyreğinde (Nisan-Haziran) yıllık yüzde 5.2 büyüdü.

Devamını oku...
 
Moody's'ten Türkiye değerlendirmesi

Moody's, yüksek döviz kredileri ve artan kaldıracın Türkiye'de şirket borçları kaynaklı savunmasızlığı artırdığını belirtti.

Devamını oku...
 
e-İhracatın yıldızı üç Avrupa ülkesi!

Alım gücü yüksek olan Avrupa ülkeleri, e-ihracat’ta Türk şirketlerinin yurtdışındaki yeni pazarları arasında öne çıkıyor.

Devamını oku...
 
WIN EURASİA 14-17 Mart'ta düzenlenecek

Dünyanın en büyük 6 sanayi fuarını Endüstri 4.0 konseptiyle tek çatı altında buluşturan WIN EURASİA “Geleceğin Parçası Ol” sloganıyla 14-17 Mart'ta İstanbul’da düzenlenecek.

Devamını oku...
 
İhracatçı yeni düzenlemeden şikayetçi

İhracatçıların döviz gelirlerinin yüzde 80'ini TL'ye çevirme zorunluluğu firmaların döviz yükümlülüğünden kaynaklı olarak bilançolarında bozulmalara neden olabileceği belirtiliyor.

Devamını oku...
 
Ekonomik güven endeksi Ağustos'ta yüzde 9 geriledi

TÜİK verilerine göre ekonomik güven endeksi Ağustos'ta yüzde 9 gerileyerek Mart 2009'dan beri en düşük olan 83.9 değerini aldı.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam