Anasayfa Haberler
Dünyaya 1,1 milyar çift Türk çorabı

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkan Yardımcısı ve Çorap URGE Komitesi Başkanı Özkan Karaca, bu yılın 8 ayında 1 milyar 86 milyon çift çorap ihraç ederek Türkiye'ye yaklaşık 700 milyon dolar döviz kazandırdıklarını belirterek, "Önümüzdeki 5 yılda Türkiye'nin çorap ihracatını yıllık 2 milyar dolara, dünya çorap ihracatındaki payımızı da yüzde 15'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Devamını oku...
 
Kurulan şirket sayısı yüzde 20 azaldı

Kurulan şirket sayısı ağustosta, bir önceki aya göre yüzde 19,92 azalışla 5 bin 443 oldu. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 5,04 azalarak 866 olarak kayıtlara geçti.

Devamını oku...
 
Çetin Ünsalan yazdı: 2021 hedefleri ne anlatıyor?

Ekonomide merakla beklenen program açıklandı. Bir programdan çok hedefler üzerine kurgulanmış bir rakamlar manzumesi demek daha doğru. Dengeleme, değişim ve disiplin başlığıyla Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı hedefler ne anlatıyor?

Devamını oku...
 
TMO 246 bin ton arpa ithal edecek

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) 246,000 ton arpa alımı için bir dizi uluslararası ihale açtı.

Devamını oku...
 
Yeni Ekonomi Programı açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı. Programın başlığı 'Dengelenme, disiplin, dönüşüm' olarak tanımlandı. Hükümetin 2018 büyüme beklentisi yüzde 3.8, 2019 beklentide yüzde 2.3 oldu. Enflasyon beklentisi bu yıl sonu için yüzde 20.8 oldu.

Devamını oku...
 
Konya’da yerli ve milli mısır tohumunun ilk hasadı yapıldı

Konya’da, yerli ve milli mısır tohumunun ilk hasadı yapıldı. Sonuç: ABD menşeli tohumlardan daha ucuz ve kaliteli. Türkiye’de çoğunlukla mısır tohumunda ABD başta olmak üzere Çin, Fransa gibi ülkelerin tohumlarının kullanılıyor.

Devamını oku...
 
Demir ürünleri ithalatına yüzde 25 koruma önlemi getirildi

Demir ve demir ürünleri ithalatına bugünden başlamak üzere 200 gün süreyle yüzde 25 oranında geçici korunma önlemi uygulanacak. Söz konusu ürünlerin ithalatına uygulanan ek mali yükümlülükten muafiyet sağlamak üzere tarife kontenjanı açılmasına karar verildi.

Devamını oku...
 
'Orta Vadeli Program' açıklanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, hükümetin gelecek 3 yıl için ekonomi vizyonunu ortaya koyacak olan Orta Vadeli Program (OVP) bugün açıklayacak.

Devamını oku...
 
Dünya Gazetesi yazarı Uğur Civelek: "Oldukça zorlu ve sıkıntılı bir dönem bizi bekliyor"

Dünya Gazetesi yazarı Uğur Civelek, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Civelek, bugünkü yazısında "Küresel koşullar ve olumsuzlukların artan bulaşıcılığı" başlıklı yazısında, "Bunalım baskısı bütün haşmeti ile geri dönecek ve finansal yapı bu yükü taşıyamayacağı için çökecek!" ifadelerini kullandı.

Devamını oku...
 
Tüketici güven endeksi düştü

Tüketici güven endeksi eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 13.2 oranında azalarak 59.3 seviyesine indi. Endeks 60 seviyesinin altına son olarak Eylül 2015’te inmişti.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam