Anasayfa Haberler
Orta Vadeli Mali Plan'a onay

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan 2019-2021 dönemi Orta Vadeli Mali Plan'ı onayladı.

Devamını oku...
 
Kardemir Genel Müdürü Ünal: Hedef 50 bin

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (Kardemir) Genel Müdürü Ercüment Ünal, Türkiye'nin mevcut demir yolu ağının 12 bin 532 kilometre olduğunu ve bunun 2023 yılında 25 bin kilometreye çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi. Ünal, ray üretiminde Türkiye'nin tek milli markası olan Kardemir'in 2023 yılı için demir yolu teker üretiminde 45-50 bin adede kadar çıkacağını da belirtti.

Devamını oku...
 
Makine ihracatı Eylül´de yüzde 17 arttı

Makine İhracatçıları Birliği verileri, üçüncü çeyrek sonunda Türkiye´nin toplam ihracatının yüzde 7 artarak 123 milyar dolara ulaştığını ve makine ihracatının da yüzde 17 artarak 12.4 milyar dolara yükseldiğini ortaya koydu.

Devamını oku...
 
Döviz kredilerinin yapılandırılmasına düzenleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları" ile ilgili genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre döviz kredileri TL cinsinden yapılandırıldığında o tarihteki Merkez Bankası kurları esas alınacak.

Devamını oku...
 
Dış ticaret istatistikleri açıklandı

İhracat birim değer endeksi Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0.6 azaldı. İthalat birim değer endeksi Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4.3 arttı.

Devamını oku...
 
Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı açıklandı

"Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı" kapsamında alınan kararlar belli oldu...

Devamını oku...
 
Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı bugün açıklanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bugün açıklanacağını belirttiği 'Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı', Bloomberg'in kaynaklara dayandırdığı habere göre bugün saat 13.00'da İstanbul'da açıklanacak...

Devamını oku...
 
Çetin Ünsalan yazdı: Vadelendirme değil yapılandırma

Reel sektörde kırılan ödemeler zinciri ve bunun bankalara sirayet etmesi, Türkiye ekonomisi açısından gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında kırılganlık özelliğini besleyen en önemli faktör olarak öne çıkıyor. Bu nedenle konkordatoların konuşulduğu bu süreçte, böylesi bir yaklaşımın hayati olduğu inancındayım.

Devamını oku...
 
Türkiye'den çelik ithalatı kararı

Türkiye, Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) çelik sektörünü ithalattaki artıştan korumak için 17 Ekim'den itibaren ithalat kotası uygulayacağını bildirdi.

Devamını oku...
 
10.7 milyarlık yatırım için 'teşvik'

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca Ağustosta 330 yatırım teşvik belgesi verildiği belirtildi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam