Anasayfa Haberler
İmalat sanayinde daralma hız kesti

İmalat PMI Şubat'ta 46.4 ile Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeye çıkmasına rağmen daralmanın sürdüğüne işaret etti. Bu dönemde istihdamdaki azalış son yedi ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Devamını oku...
 
300 bine yakın serbest meslek erbabı Temmuz’da e-SSM’ye geçiyor

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, 300 bine yakın serbest meslek erbabı Temmuz’da e-SSM’ye geçiyor...

Devamını oku...
 
İTO: Perakende fiyatları yüzde 18 arttı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, İstanbul’da şubatta geçen yılın aynı ayına kıyasla perakende fiyatlar yüzde 18,37, toptan fiyatlar yüzde 23,00 arttı.

Devamını oku...
 
KOBİ'ler için yeni bir kredi paketi hazırlandı

KOBİ'ler için 25 milyar TL tutarında yeni bir kredi paketi hazırlandı. Ciro ve faaliyet alanına göre 1.5 milyon TL'ye kadar kredi verilecek.

Devamını oku...
 
Enerji ithalatına ödediğimiz tutar yüzde 6 arttı

Türkiye'nin enerji ithalatı için ödediği tutar, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6 artarak 3 milyar 850 milyon 814 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

Devamını oku...
 
KGF desteğinde değişiklik

Kredi garanti kuramlarına sağlanan Hazine desteğine ilişkin kararda değişiklik yapıldı.

Devamını oku...
 
İhracat rakamları açıklandı

Ocak ayında ihracat yüzde 5.9 artarak 13 milyar doları aştı. İthalat yüzde 27 azaldı.

Devamını oku...
 
Çetin Ünsalan yazdı: İstihdama destek ama…

Türkiye’nin en büyük probleminin 2019 ve sonrasında işsizlik olacağını ve gündemi bu konunun belirleyeceğini uzun zamandan beri dile getiriyorum. Resmi rakamlara göre bile yüzde 12’lerin üzerine çıkan, her dört gençten birinin işsiz olduğu bir fotoğraf içerisinde çare üretmeliyiz.

Devamını oku...
 
Ürün güvenliği ve denetiminde yeni dönem

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Taslağı'nı hazırladık. Taslağın yasalaşmasıyla ürün güvenliğinde yeni bir döneme adım atmış olacağız" dedi.

Devamını oku...
 
Yeniden yapılandırmada son şans

Yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde ödenmesi gereken tutarları zamanında ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal eden borçlular, bu tutarları geç ödeme zammı ile birlikte yarın gün sonuna kadar ödemeleri halinde, yapılandırma imkanından yararlanabilecek.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam