Anasayfa Haberler
Erol Manisalı hocamız son yolculuğuna uğurlandı

Cumhuriyet aydınımız, değerli bilim insanı ve derneğimizin danışmanı, Cumhuriyet yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı hocamız son yolculuğuna uğurlandı.

Devamını oku...
 
Aktif Kapasite Raporu sayısı nisanda rekor kırdı

Geçen nisan ayı içerisinde onaylanan kapasite raporu sayısı Nisan 2021’e göre yüzde 16,2 artarak 5.151 adet ile rekor seviyede gerçekleşti.

Devamını oku...
 
Turizmde ilk çeyrekte 5,4 milyar gelir

TÜİK verilerine göre, turizm geliri ilk çeyrekte, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 122,4 artarak 5 milyar 454 milyon dolar oldu.

Devamını oku...
 
Rusya tahıl ve şeker ihracatını askıya aldı

Rusya, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ülkelerine tahıl ihracatını, üçüncü ülkelere ise beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını geçici olarak yasakladığını duyurdu.

Devamını oku...
 
Toplam ciro endeksi ocakta yıllık bazda yüzde 90,9 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 90,9 artış gösterdi.

Devamını oku...
 
TÜİK: Perakende satış hacmi ocakta yüzde 7,9 arttı

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2022 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,9 arttı. Aylık bazda ise yüzde 1,5 düşüş gerçekleşti.

Devamını oku...
 
Sanayi üretimi ocak ayında yüzde 7,6 arttı

Sanayi üretim endeksi, ocak ayında yıllık bazda yüzde 7,6 artış kaydederken beklentiler yüzde 8 artacağı yönündeydi.

Devamını oku...
 
Cari açık arttı

Cari açık ocak ayında piyasa beklentilerine yakın gelirken, 7,1 milyar dolarla 4 yılın zirvesi kaydedilmiş oldu. 12 aylık açık ise 20 milyar doları aştı.

Devamını oku...
 
Merkez Bankası, yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon beklentisini açıkladı

Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketini paylaştı. Buna göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 40,47 oldu. Cari yıl sonu dolar kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 16,04 TL iken, bu anket döneminde 16,68 TL oldu. Faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise yüzde 14,00'te sabit kaldı.

Devamını oku...
 
İstanbullu şirketler ihracatta zirveye ulaştı

İstanbullu şirketlerin dış satımı, bu yılın ilk 2 ayında 2021'in aynı dönemine göre yüzde 27,1 artışla 14 milyar 985 milyon 333 bin dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek ocak-şubat ihracat rakamına ulaştı.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam