Anasayfa Basında USİAD Bizden Haberler
USİAD’TAN “VERGİ BARIŞI- KİM, NASIL FAYDALANIR” PANELİ

Yeminli Mali Müşavir, ekonomi yazarı Mustafa Pamukoğlu ve Avukat Celal Ülgen’in konuşmacı olarak katıldığı “Vergi Barışı-Kim, Nasıl Faydalanır?” konulu etkinliğimiz, 8 Ekim 2016 tarihinde Polat İstanbul Renaissance Bosphorus Otel’de gerçekleştirildi. Etkinliğe üyelerimizin yanı sıra çok sayıda iş adamı ve dostlarımız katıldı. Vergi Barışı’na ilişkin etkinliğimiz öncesinde konuklarımız kahvaltıda bir araya geldi ve sohbet etti.

Devamını oku...
 
Bayramımız Kutlu Olsun

Ulusça mutlu, huzurlu, kardeşçe ve iyi bir bayram dileriz.

USİAD

 
Kurucu Genel Başkanımız Kemal Özden'i andık
Salı, 19 Nisan 2016 12:30



Derneğimiz USİAD'ın Kurucu ve Onursal Genel Başkanı, CHP eski PM Üyesi, ADD Şişli Şubesi Kurucu Başkanı merhum Kemal ÖZDEN'i vefatının 10. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında andık.
Genel Sekreterimiz Cengiz Aydın, Başkan Yardımcımız Osman Günay, yönetim kurulumuz ve üyelerin hazır bulunduğu anma töreni saygı duruşuyla başladı.
Burada bir konuşma yapan USİAD Başkan Yardımcısı Osman Günay, şunları belirtti:
"Kurucu Genel Başkanımız Kemal Özden'i anmak için bugün burada toplandık. Ruhu şad olsun, ışıklar içinde yatsın.
O coşkulu, çalışkan hedefine azimle yürüyen bir başkandı. İşini ve sosyal ilişkilerini, idealleri için ikinci plânda tutmadı.
Ulusal sanayiden, üretimden, katma değeri yüksek üretimden yanaydı. Yerli mallarının savunucusuydu. Ulusal sanayicileri bir bayrak altında toplamak isteyen örgütçüydü.
Üretim ekonomisini savunurdu. Türk toplumunun hür, bağımsız ve kalkınmasını isterdi.
Çok heyecanlı ve azimliydi. İnançlı, bilinçli, kararlı ve korkusuzdu. İlkeli ve şuurlu idi.
Çok genç yaşta, zamansız kaybettik kendisini; yapacak çok şeyleri vardı.
Atatürk devrimlerinin, Cumhuriyet'in ve bağımsızlığımızın yılmaz savunucusu, neferiydi. Örgütlü toplum, ortak akıl, güçbirliği ve meşru zeminde mücadeleyi savundu hep.
Bizler de bıraktığın mirasa sahip çıkmaya, USİAD Yönetim Kurulu, üyeleri ve dostları olarak Atatürk devrimleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz…
Sevgili Başkanımızı bir kez daha saygı, sevgi ve özlemle anıyorum.”

 
“Yerli Malı ve Tutum Haftası” Kutlu Olsun

Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD) Başkanı Birol Başaran, ülkemizde 1929 yılında kanun haline getirilen ve 1946 yılından bu yana 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Yerli Malı ve Tutum Haftası”nın altını çizmek için bir açıklama yaptı.
Başaran, açıklamasında şunları ifade etti:
USİAD olarak, yurdumuzun ekonomik bağımsızlığının korunması ve sürdürülebilir bir ekonomik alt yapı konusunda stratejik öneme sahip olan Yerli Malı Haftası’nın bir nostâlji değil, zorunluluk olduğunu vurguluyoruz ve “Yerli Malı ve Tutum Haftası”nı hatırlatmayı bir görev biliyoruz.
1929’da kanun haline getirilen ve 1946’dan itibaren kutlanan Yerli Malı Haftası, yurttaşlarımıza yerli malı kullanmanın, tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın önemini hatırlatmak amacıyla her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır. Ancak, özellikle 1980’lerden itibaren önce içi boşaltılmış ve maalesef sonrasında da unutturulmuştur.
Oysa ABD’nin bile 1936’da federal yasa (Use American) yaptığı ve 1984’de güncellediği ‘Yerli Malı Kullan’ çağrısı, bu konunun ne denli önemli olduğunu ortaya koymaya yetmektedir.

Devamını oku...
 
Derneğimizin kurucusu,Onursal Başkanımız Kemal Özden'i Andık!
Pazar, 19 Nisan 2015 12:47

Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD)’nin Kurucusu ve Onursal Genel Başkanımız, CHP eski PM Üyesi, ADD Şişli Şubesi Kurucu Başkanı Kemal ÖZDEN'i aramızdan ayrılışının 9. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında andık.

Başkanımız Birol Başaran, Önceki Başkanımız ve Onur Kurulu Başkanımız Fevzi Durgun, yönetim kurulu üyelerimiz ve üyelerimizin hazır bulunduğu anma töreni saygı duruşuyla başladı.
Anma töreninde bir konuşma yapan USİAD Birol Başaran, şunları kaydetti:
“Atatürk devrimleri ve Cumhuriyetin yılmaz savunucusu, değerli Başkanımız Kemal Özden aramızdan ayrılalı 9 yıl oldu.
USİAD üyeleri olarak, O'nun bize bıraktığı bayrağı taşımaya, ulusal sanayi, ulusal ekonomi için çalışmaya devam edeceğiz.
Ve USİAD Yönetim Kurulu, üyeleri ve dostları olarak bir kez daha söylüyoruz: Rahat uyu Başkanım, bıraktığın dava, uğrunda bir ömür boyu mücadele verdiğin ilke ve değerleri sürdürme yolunda yürümeye devam ediyoruz. Ülkemiz bu karanlık günlerden çıkacak, aydınlık günler mutlaka gelecektir.
Mustafa Kemal ve Cumhuriyet devrimleri ışığında hiç durmadan yürümeye devam edeceğiz.
Sevgili Başkanım, rahat uyu. seni bir kez daha saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz...”

 
Mutlu Yıllar!
Çarşamba, 31 Aralık 2014 09:02

 

2015'in sanayicilerimiz ve üretenlerimiz başta olmak üzere tüm Türk milleti için iyi bir yıl olması umuduyla, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl dileriz.

USİAD Yönetim Kurulu

 
USİAD Bildiren Dergisi 78. Sayısı Yayımlandı

 

-Yeni Torba Yasa Neler Getiriyor?

-Milli Tren Projesi'nde hayaller gerçek mi oluyor?

-Elde Avuçta ne Varsa Sattık mı?

-Kırmızı Et Üretimi Artırmak için ne Yapılmalı?

-Zeytinyağı İhracatında Hedeflenen 90 Bin mümkün mü?

-Ekonomik Krizin Dip Dalgaları Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının Raporlarında mı Görülüyor?

-Ekonomiden Kısa Kısa...

-Kitap Dünyası

USİAD Bildiren Dergisi 78. Sayısında

DERGİYİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

www.usiad.org.tr

 
KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN 40. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
Cumartesi, 19 Temmuz 2014 18:30

Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD) Başkanı Birol Başaran, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs Türkünün özgürlük günü olan 20 Temmuz’un 40. yıldönümü Türk milletine kutlu olsun” dedi.

Devamını oku...
 
USİAD Maltepe Belediyesi'ni Ziyaret Etti!
Cuma, 13 Haziran 2014 12:14

Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD) Yönetim Kurulu’nda oluşan heyet Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı ziyaret etti.

Devamını oku...
 
USİAD’dan Şişli Belediyesi’ne Ziyaret!
Çarşamba, 28 Mayıs 2014 14:05

Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD) Yönetim Kurulu’nda oluşan heyet Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'yü ziyaret etti.

Devamını oku...
 
USİAD Sarıyer Belediyesi'ni Ziyaret Etti!

Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD) Yönetim Kurulu’nda oluşan heyet Sarıyer Belediye Başkanı İnş. Müh. Şükrü Genç’i ziyaret etti.

Devamını oku...
 
Diğer Makaleler...
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 Sonraki > Son >>

Sayfa 2 / 7

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam