Anasayfa Haberler
'Made in Turkey', 'Made in Türkiye' oldu

İhraç ürünlerinde, her türlü faaliyet ve yazışmalarda marka olarak “Türkiye” ibaresinin kullanılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Devamını oku...
 
Elektrik tüketimi kasımda yüzde 5,55 arttı

Türkiye'nin elektrik tüketimi, 2021 yılı Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,55 artarak 26 milyar 535 milyon 249 bin kilovatsaat oldu.

Devamını oku...
 
Enflasyon rakamları açıklandı

TÜİK'in kasım ayı enflasyon verileri piyasa beklentilerinin üzerinde geldi. Aylık bazda yüzde 3,51 artan TÜFE, yıllık yüzde 21,31 seviyesine çıktı. Böylece yıllık enflasyonda Kasım 2018'den bu yana en yüksek seviye görüldü. Yurtiçi üretici fiyatlarında yıllık artış ise yüzde 55'e ulaştı.

Devamını oku...
 
Kırsal kalkınma yatırımlarında süre uzatıldı

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında yatırımların tamamlanma tarihi 1 Temmuz 2022'ye uzatıldı.

Devamını oku...
 
Dış ticaret açığı 5,3 milyar dolar

Kasımda 21 milyar 468 milyon dolarlık ihracat rekoruna karşılık aylık dış ticaret açığı 272 milyon dolar artarak 5.3 milyar dolara ulaştı.

Devamını oku...
 
Büyüme rakamları açıklandı

TÜİK verilerine göre, Türkiye ekonomisi 2021 yılı üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,7 oranında büyüdü.

Devamını oku...
 
SGK borç yapılandırması için son gün 30 Kasım

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yapılandırılan prim borçlarının ilk taksit ödemesinde son günün 30 Kasım olduğunu anımsattı.

Devamını oku...
 
2022 Bütçesi Komisyondan geçti

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Devamını oku...
 
15 ülkenin deri sektörü Antalya’da buluşuyor

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği'nin (TDKD) organize ettiği Leather&Fur Fuarı, 2 Aralık'ta Antalya'da kapılarını açacak. Fuara 15 ülkeden bin 200 aşkın kişinin katılımı bekleniyor.

Devamını oku...
 
Kavcıoğlu: Bankacılık sektörü güçlü, herhangi bir sıkıntı yok

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyeleriyle bir araya geldi. Görüşme sonrası kısa bir açıklama yapan Kavcıoğlu, "Herhangi bir problem, sıkıntı yok. Bu toplantılar daha önceden de yaptığımız planlı toplantılar. Olağanüstü bir toplantı değil. Banka genel müdürlerimizle karşılıklı birbirimizi bilgilendirdik. İyi bir görüşme oldu. Olumlu bir hava içerisinde çok faydalı bir bilgilendirme oldu. BDDK Başkanımız toplantıdaydı. Zaten biz normalde iletişim halindeyiz. Çok güçlü bir iletişimle bankacılık sektörü Türkiye'de ve dünyada en başarılı sektör olarak çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam