Anasayfa Haberler
Tarım ÜFE, kasımda aylık bazda yüzde 4,57 arttı

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE), 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 4,57, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 24,35 artış gösterdi.

Devamını oku...
 
EİB: İhracatçı kredi limitlerinin acil artırılmasını istiyor

Döviz kurları 80 günde Türk Lirası karşısında yüzde 65-70 artış gösterince Türk Lirasına endeksli döviz kredisi kullanan ihracatçılar kredi limitlerinde eksiye düştü. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ihracatçıların kullandığı kredilerde limitler belirlenirken döviz kurunun Eylül ayında kurdaki ani yükseliş öncesindeki seviyeden hesaplanması ya da kredi limitlerinin acilen artırılması talebinde bulundu.

Devamını oku...
 
Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı yazdı: Yerli Malı Haftası’nı Kutlamak Çağdışılık ya da Nostalji mi?

Resmi adıyla “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” olan ve 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de bütün okullarda kutlanan  “Yerli Malı Haftası”, çağdışılık ya da nostalji mi?
Bu soruyu tartışmadan önce, sanayi ürünleri yanında bir zamanlar tarım ülkesi olarak öğündüğümüz ülkemizin durumuna bir bakalım.
Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin açıklamasına göre; “Çin’den fasulye, kayısı ve kuru sarımsak, ABD’den fındık ve badem, Kanada’dan mercimek, İsrail’den fındık, Güney Afrika’dan satsuma mandalina, Şili’den sofralık üzüm, İtalya ve Şili’den elma, Kosta Rika’dan kavun, İtalya’dan kuru üzüm, İran’dan karpuz, kuru kayısı ve lahana ve İspanya’dan marul” ithal etmişiz. Büyük bir olasılıkla, çocuklarımız Yerli Mallar Haftası’nda bunları yiyecekler.

Devamını oku...
 
İnşaat maliyetleri arttı

İnşaat maliyetleri, 2 aylık yavaşlamanın ardından Ekim ayında yeniden yükselişe geçti. İnşaat maliyet endeksi Ekim ayında yıllık bazda yüzde 41,93 artış gösterdi. Endeks, Temmuz ayında yüzde 44,76 ile zirveyi görmüş ve ardından düşüşe geçmişti.

Devamını oku...
 
İhracat birim değer endeksi yüzde 12 arttı

TÜİK; ihracat birim değer endeksinin ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12 artış kaydettiğini açıkladı.

Devamını oku...
 
Enflasyon beklentisinde yükselme

Piyasa Katılımcıları Anketi'nde kasım ayında yüzde 15,61 olan 12 ay sonrası enflasyon beklentisi, aralık anketinde yüzde 21,39'a yükseldi.

Devamını oku...
 
AVM Perakende Ciro Endeksi arttı

AVM Perakende Ciro Endeksi, 2021 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde yüzde 60,7’lik artışla 561 puana yükseldi.

Devamını oku...
 
Bitkisel üretim desteklerinden yararlanma şartları belli oldu

Tarımsal destekler kapsamında bu yıl yapılacak ödemelere ilişkin şartlar belli oldu. Çiftçilere, 2021 üretim yılı içinde tarımsal üretimde bulunulan ÇKS'de kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot ve gübre desteği ödemesi yapılacak.

Devamını oku...
 
İSO Başkanı Bahçıvan: "Sürdürülebilir gelecek kaçınılmaz ve zamanımız kalmadı"

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, sürdürülebilir gelecek için dönüşümün artık kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Artık harekete geçmek için zaman kalmadı. Bu kapsamda 15. Sanayi Kongresi'nden sizleri, sürdürülebilir dönüşüm konusunda daha kararlı adımlar atmak üzere uğurlamayı hedefliyoruz" dedi.

Devamını oku...
 
Yerli malı belgesi sayısı arttı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB), bu yıl kasımda onayladığı yerli malı belgesi sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 38,5 artarak 1511'e yükseldi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam