Anasayfa Haberler
Finansal İstikrar Komitesi toplanıyor

Finansal İstikrar Komitesinin ikinci toplantısı bugün yapılacak.

Devamını oku...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni bir finansal alternatif sunuyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak yeni bir aracın devreye alınacağını açıkladı.

Devamını oku...
 
Tüketici güven endeksi açıklandı

Tüketici güven endeksi, aralık ayında yüzde 3,1 düşüşle 68,9 puana gerilerken, tarihinin en düşük seviyesine inmiş oldu.

Devamını oku...
 
Yurt dışı ÜFE yüzde 13,5 arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 47,89, aylık yüzde 13,49 artış kaydetti.

Devamını oku...
 
Özel iletişim vergisi arttı

1 Ocak 2022’den itibaren Özel İletişim Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Damga Vergisi, harçlar, Vergi Usul Kanunu (VUK) kapsamındaki cezalar yüzde 36,2 oranında artırıldı. Emlak Vergisi ise yüzde 18,10 oranında zamlandı.

Devamını oku...
 
“Ekonomi, istikrarlı kur politikasıyla yönetilebilir”

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen "Ekonomik Değerlendirmeler" toplantısında ihracatçıların önünü göremediği belirtilerek, yapısal reform çağrısı yapıldı. Etkinlikte Eximbank'ın sermayesinin 5 milyar dolara çıkarılması ve Eximbank kredi limitlerinin artırılması talebinde de bulunuldu.

Devamını oku...
 
Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi açıklandı

Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi sıralamasında zirve bu yıl da değişmedi. Önceki dört yılın birincisi Tosçelik, 2020 yılı araştırmasında da zirvedeki yerini korudu. 2013’te de zirvede olan Tosçelik, Anadolu 500’ün 18 yıllık tarihinde altıncı birinciliğini alarak en çok birinci olan şirket olmayı sürdürdü. İkinci sırayı ise 2019 yılında 10’uncu sıraya geriledikten sonra 2020’de sekiz basamak birden yükselen Tiryaki Agro aldı. Bu yıl üçüncü sırada ise bir önceki yıl ikincilik koltuğunun sahibi olan Kardemir yer aldı.

Devamını oku...
 
TESK Genel Başkanı Palandöken: " Ekonomik kalkınma için yerli üretimden yana olunmalı"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomik kalkınma için alışverişlerde her zaman yerli üretimden yana olunması gerektiğini belirtti.

Devamını oku...
 
Yeni Ekonomik Model'in detayları

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Cemil Ertem tarafından hazırlanıp sunumu yapılan raporda "Yeni Ekonomik Model"in temel amaçları anlatıldı. Sunumda "Kur avantajı ve yatırımların artmasıyla ihracatın arttırılması ve cari fazla ile dış borca bağımlılığın sonlandırılması amaçlanmaktadır" denildi.

Devamını oku...
 
Makinecilerden 11 ayda 21 milyar dolarlık ihracat

İhracatını bu yılın ilk 11 ayında 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 25, 2019’a göre ise yüzde 17 oranında artıran Türkiye makine sektörü, 11 ayda 21 milyar dolarlık dış satım gerçekleştirdi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam