Anasayfa Haberler
Türkiye'nin 2021 ihracatı 225.4 milyar dolar oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2021 yılı dış ticaret rakamlarını açıkladı. 2021 yılı ihracatı geçen yıla kıyasla yüzde 32,9 artışla 225,4 milyar dolara yükseldi.

Devamını oku...
 
İmalat PMI Aralık ayında 52,1 oldu

İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı verilere göre, İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık ayında 52,1 olarak gerçekleşti.

Devamını oku...
 
Enflasyon rakamları açıklandı

TÜİK, aralık ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜFE Aralık 2021'de yüzde 13,58, Yİ-ÜFE yüzde 19,08 arttı. Yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 36,08, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 79,89'a ulaştı.

Devamını oku...
 
Tahıl ve diğer bitkisel ürünlerde üretim 13,4 azaldı

Türkiye’de bu yıl, tahıl ve diğer bitkisel ürünlerde üretim yüzde 13,4 azalırken, sebzelerde yüzde 1,8, meyve, içecek ve baharat bitkilerinde yüzde 5,4 artış kaydetti.

Devamını oku...
 
Ekonomik güven endeksi açıklandı

Ekonomik güven endeksi kasım ayında 99,3 iken, aralık ayında yüzde 1,8 oranında azalarak 97,6 değerine düştü. Böylece, endeks mayıs ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Devamını oku...
 
Doğal gaz ithalatı ekimde yüzde 15,2 arttı

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2021 yılı Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 artarak 4 milyar 657 milyon metreküp oldu.

Devamını oku...
 
2022 vergileri ve istisnalar

Motorlu taşıtlar vergisi (MTV) tutarları, 2022 yılı için yüzde 36,20 yerine yüzde 25 oranında artırıldı. MTV dışında oran belirleme yetkisi kullanılmadığından, 2022 yılında uygulanacak olan bazı vergisel büyüklükler yeniden değerleme oranı dikkate alınarak artırıldı. Ekim ayından ekim ayına 12 aylık ortalamalara göre üretici enflasyon oranı (Yİ-ÜFE) yüzde 36,20 olarak açıklanmıştı.

Devamını oku...
 
Finansal İstikrar Komitesi’nin ikinci toplantısı yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı 23 Aralık günü yapılan ikinci Finansal İstikrar Komitesi toplantısı sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Türk lirasının değerinin korunması ve tasarrufların güçlendirilmesi için yeni araçların geliştirilmesi hususunda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlanması vurgusu yapılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Devamını oku...
 
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den dolar ve faiz açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni model ve sürece ilişkin ayrıntıları canlı yayında paylaştı. Türkiye ekonomi modelinin Çin ve Güney Kore'den farklı olduğunu belirten Bakan Nebati, "Demokratik gelenekleri olan, serbest piyasa ekonomisine bağlı olan, bu geleneğini sürdüren, toplumun benimsediği bir modeli ortaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Devamını oku...
 
10 soruda ‘Kur Korumalı TL vadeli mevduat’

“Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” ürününde detaylar belli oldu. Uygulanacak sistemde, gerçek kişilerin Türk lirası vadeli hesapları üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak, yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak. Kur farkı hesaplamaları için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) her gün saat 11.00’de Amerikan doları döviz alış kuru yayımlayacak. Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark müşteri hesabına Türk lirası olarak yansıtılacak.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam