Anasayfa Haberler
Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü arttı

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk altı ayında 428 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla toplamda 5 bin 146 megavata yükseldi.

Devamını oku...
 
Yedi ayda 6,4 milyar TL'lik senet protesto edildi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından, bu yılın ocak-temmuz döneminde 573 bin senedin protesto edildiği, bu senetlerin parasal karşılığının 6,4 milyar TL olduğu bildirildi.

Devamını oku...
 
Moody's gelişen piyasalar görünümünü 2016 ve 2017 için yükseltti

Moody's, gelişenler ülkeler için iyimser... Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, gelişen piyasalar görünümünü 2016 ve 2017 için yükseltti,  "Türkiye tahminlerden yavaş büyüyebilir" dedi.

Devamını oku...
 
Rusya’dan tarım ürünü açıklaması

Rusya Türkiye'ye tarım ürünleri yasağını kaldıracağını fakat bunun koşulları olduğunu ifade etti.

Devamını oku...
 
Vergi ve harç istisnasında yeni düzenleme

Vergi ve harç istisnası belgeleri tebliğlerinde, damga vergisi, vergi istisnaları ve uluslararası ihale kavramında değişiklikler yapan ve 9 Ağustos'ta yürürlüğe giren yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapan yasaya paralel düzenleme yapıldı.

Devamını oku...
 
Zeytinyağında ihracat umudu arttı

Zeytinde hasat tarihi yaklaşırken, ihracatı yıllık 92 bin tonlardan 7 bin tona gerileten koşulların bu sezon yaşanmaması için önlem alınması istendi.

Devamını oku...
 
'Varlık fonu' Komisyon'dan geçti

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Devamını oku...
 
EMITT Turizm Fuarı’na Bakanlık desteği

EMITT ile Kültür ve Turizm Bakanlığı turizmi canlandırmak için harekete geçti. Bakanlık, sektörü indirimler için teşvik etti.

Devamını oku...
 
MAKTEK Avrasya Fuarı 11-16 Ekim'de

Dünya makine devlerinin katılacağı ve yeni sanayi devriminin öncü olma iddiasını taşıyan makinelerinin sergileneceği MAKTEK Avrasya 2016 Fuarı, 11-16 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Devamını oku...
 
Özelleştirme yolu açılan 100 kuruluş

100’den fazla kamu kurum ve kuruluşunu özelleştirme kapsamına alan pakete ilişkin tartışmalar sürüyor. Ekonomi bürokratları yasa çıktıktan sonra tüm kurumların taşınmazlarını bildireceğini ve bunların özelleştirme kapsamına alınacağını belirtti. Bu gelişme üzerine bir açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Oldu olacak devleti de özelleştirelim” diye tepki gösterdi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam