Anasayfa Haberler
Türk Akımı için teknik görüşmeler başladı

Enerji Bakanı Berat Albayrak dün İstanbul'da bir araya geldiği Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Alexei Miller ile ikili ve bölgesel enerji işbirliği konularını ele alırken, bu görüşmenin ardından BOTAŞ ile Gazprom'un üst düzey yetkilileri teknik görüşmelere başladı.

Devamını oku...
 
Dış ticaret açığı temmuzda geriledi

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre temmuz ayında dış ticaret açığı %32,5 azalarak 4 milyar 788 milyon dolara düştü. Analistlerin beklentisi dış ticaret dengesinin 4,8 milyar dolar açık vereceği yönündeydi.

Devamını oku...
 
Merkez’in rezervleri 17 ayın zirvesinde

Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervi bir haftada 1 milyar 58 milyon dolar artış gösterdi ve son 17 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Devamını oku...
 
Konut satışlarında sert düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz 2016 Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Temmuz ayında konut satışları yüzde 16 düşüş göstererek 81.343 adette kaldı.

Devamını oku...
 
Tüketici güven endeksi yükseldi

Tüketici güven endeksi Ağustos'ta bir önceki aya göre yüzde 11.1 artarak 74.44'e yükseldi.

Devamını oku...
 
İhracatçı dertli: Satıyoruz ama parası düşük!

İhracatçılar sattıkları mal miktarını artırsa da kazançta geçmiş yılların gerisinde kalıyor. Türkiye’nin kilogram başına ihracat birim fiyatı yılın ilk yedi ayında yüzde 6.25 azalırken, satılan mal miktarı yüzde 4.5 arttı.

Devamını oku...
 
Merkez Bankası'ndan çeyrek puan indirim

Merkez Bankası (TCMB), faiz indirimine ağustos ayında da devam etti. Bugün toplanan Para Politikası Kurulu (PPK), koridorun üst bandında 25 baz puanlık indirim daha yaptı.

Devamını oku...
 
Başbakan Yardımcısı Şimşek: Bu sene büyümeyi tutturamayız

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu yıl Orta Vadeli Program'da (OVP) belirlenen yüzde 4,5 büyüme oranının tutturulamayacağını söyledi.

Devamını oku...
 
Mobilya sektörü hedef büyüttü

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu Başkanı, Türkiye'nin mobilya ihracatında her geçen yıl cirosunun arttığını, dünya pastasından daha fazla pay aldığını söyledi.

Devamını oku...
 
Açılan ve kapanan şirket sayısı düştü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) açıkladığı verilere göre, bir önceki aya göre kurulan şirket sayısında yüzde 43,60 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 48,28 kurulan kooperatif sayısında yüzde 50,59 azalış oldu.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam