Anasayfa Haberler
Enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyatları Ağustos'ta yüzde 0.52 arttı, yıllık enflasyon yüzde 10.68.

Devamını oku...
 
İstanbul'da turizmcinin kaybı 1 milyar euroyu buldu

Turizmcilerin İstanbul'da oda gelirleri kaybı geçen üç yılın ilk yarısında 1 milyar euroyu buldu. Bu yılın ilk yarısında oda doluluğu artış gösterse de bazı kaynaklara göre gelirlerde en büyük düşüş Türkiye'de gerçekleşti.

Devamını oku...
 
SGK pim ödemelerinde süre uzatıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulunun kararı ile 2017/Temmuz ayına ilişkin prim ödeme son günü olan 31 Ağustos 2017 tarihinin Kurban Bayramı arifesine denk gelmesi ve yarım günlük mesai süresinin de idari tatil kabul edilmesi nedeniyle prim ödeme günü 5 Eylül 2017 Salı gün sonuna kadar uzatıldı.

Devamını oku...
 
SGK'da e-fatura dönemi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1 Ekim 2017 tarihinden itibaren elektronik fatura uygulamasına geçeceğini duyurdu. Elektronik fatura uygulamasına kayıtlı mükelleflerin 1 Ekim'den itibaren SGK'ya gönderecekleri faturaları elektronik ortamda e-fatura olarak gönderebilecek.

Devamını oku...
 
Tüketici güveni Ağustos'ta geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.3 azalarak 71.1 oldu.

Devamını oku...
 
'AB ülkeleri, tekstil ve hazır giyime yatırım kararı aldı'

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, AB ve ABD'nin yerli sanayilerine yönelik yatırım kararı almasıyla tekstil sektöründe yeni bir rekabet ortamının oluşabileceğini, buna karşı önlemlerin şimdiden alınması gerektiğini belirtti.

Devamını oku...
 
YD-ÜFE temmuzda yüzde 2,2 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına ilişkin 'Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi' bültenini yayımladı. Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), temmuzda bir önceki aya göre yüzde 2,24, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 8,09, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,99 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 16,62 artış gösterdi.

Devamını oku...
 
'İthal yem ve ithal hayvanla Milli Tarım!'

Hayvancılıkta maliyetin % 60-70'lik bölümünü yem oluşturmaktadır. Bu nedenle çayır meralardan faydalanmak ve ihtiyaç duyulan yem bitkilerini yetiştirmek önemlidir.

Devamını oku...
 
Tarımsal destekler açıklandı

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu.

Devamını oku...
 
Jeotermal enerji yatırımları 7 milyar dolara ulaşacak

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Şentürk, jeotermal enerji yatırımlarının 2020 yılında neredeyse ikiye katlanıp 7 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam