Anasayfa Haberler
Hayvan yemlerinde gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi

Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre; yağlı tohumlar, tıpta kullanılan bitkiler, saman ve kaba yemi de kapsayan ürünlerle hayvan yemlerinde gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi.

Devamını oku...
 
Tüketici güven endeksi azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Kasım ayı Tüketici Güven Endeksi verilerini açıkladı. Tüketici güven endeksi Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3,2 azalışla 65,2 oldu. Bu rakamlarla yılın en düşük değerini aldı.

Devamını oku...
 
Yerli kömüre teşvik uygulanacak

Ekonominin yumuşak karnı olan cari açığın büyük bölümü enerji ithalatından kaynaklanırken, iktidar enerjinin yerli üretimine önem veriyor. Türkiye’nin cari açığı Eylül’de 4.53 milyar dolar ile beklentilerin üzerinde gerçekleşmiş, 12 aylık cari işlemler açığı da 39.27 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Devamını oku...
 
Vergisini ödeyene indirim başlıyor

Maliye Bakanlığı'nın vergisini tıkır tıkır ödeyen vatandaş için başlatacağı indirim yılbaşından itibaren geçerli olacak. Yüzde 5'lik indirimin tutarı 1 milyon TL'yi geçmeyecek.

Devamını oku...
 
Köstem Zeytinyağı Müzesi açıldı

İzmir'in Urla ilçesinin Uzunkuyu köyündeki, dünyanın en büyük zeytinyağı müzesi olduğu öne sürülen 'Köstem Zeytinyağı Müzesi' açıldı. Türkiye'nin ikinci sanayi müzesi özelliğini de taşıyan mekanın üst katına gelecek yıl Sabun ve Hijyen Müzesi açılacak.

Devamını oku...
 
Yem fiyatları 3-4 ayda yüzde 100’e yakın arttı

Başta yonca ve saman olmak üzere hayvan yemlerinin fiyatları yükselmeye devam ediyor. 30 kuruş olan samanın kilogram fiyatı 60 kuruşa, yoncanın kilogram fiyatı da 60 kuruştan 100 kuruşa çıktı.
Uzmanlar, “Zamlar besicinin maliyetlerini arttırdı. Bu da et ve süt fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Et fiyatlarının düşmesi ithalatla da engellenemeyecek” dedi.

Devamını oku...
 
Bütçe açığı arttı

Bütçe açığı Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre 30 kattan çok artarken, 10 aylık dönemlerdeki artış da yüzde 190'ı buldu.

Devamını oku...
 
Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı yazdı: Et Krizinden Çıkış Yolu Var mı?

“Et üretimi nasıl artırılır ya da ithalat nasıl sonlandırılır?” konularında sayısız yazılar yazılıyor, raporlar hazırlanıyor, bilen ya da bilmeyen ya da konuları saptıranlar TV ve medyada boy gösteriyor. Ve de belki de çözüm yollarını bulamadıkları için Tarım Bakanlarımız değişiyor.
Yaşanmakta olan kırmızı et krizini ortaya çıkaran üç önemli neden var.
Birincisi, küçük ve orta ölçekli tarım işletmelerinin izlenen tarım politikalarıyla ihmal edilmesi ve son on yıldır tarımsal nüfusun azalmasına bağlı olarak hayvan sayısının toplam nüfusa göre artmaması.
İkincisi, kırmızı et açığının sığır ile artırılmasına yönelik uygulamaların ve anlayışın egemen olması.
Üçüncüsü de genç hayvan ölümlerinin çok olması.
Dolayısıyla krizi ortaya çıkaran nedenleri gidermek gerekiyor.

Devamını oku...
 
Sanayi ciro endeksi açıklandı

Sanayi ciro endeksi Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,2 arttı.

Devamını oku...
 
Bakan Tüfenkci: Vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında vergisini düzenli ödeyen esnaf ve sanatkarların indirim hakkı elde edeceğine dikkati çeken Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, şöyle konuştu:

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam