Anasayfa Haberler
Moody’s’den Türkiye uyarıları

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's TL'deki değer kaybının, ülkenin dış kırılganlıkları ve düşük döviz rezervi göz önüne alındığında Türkiye'nin kredi notu açısından olumsuz olduğunu belirtti.

Devamını oku...
 
Mantar üreterek köyünde tersine göçü teşvik etti

Burdurlu Mustafa Külür, 10 yıl önce kaymakamlıktan aldığı 15 bin liralık krediyle kurduğu kültür mantarı tesisini geliştirerek örnek olduğu köyünde, köy halkını bu işe yönlendirerek tersine göçü teşvik etti.

Devamını oku...
 
İTO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı belli oluyor

İstanbul Ticaret Odası'nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri 14 Nisan günü belirlenecek.

Devamını oku...
 
Cari açık açıklandı

Cari işlemler dengesi, şubat ayında 4.15 milyar dolar açık verdi. Ekonomistler ortalama 4.3 milyar dolar 'açık' bekliyordu. Ocak-Şubat dönemi cari açık, 11.19 milyar dolar olurken, 12 aylık cari işlemler açığı 53.3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Devamını oku...
 
Zeytin ve zeytinyağı ihracatı arttı

Zeytin ve zeytinyağı sektörü, yılın ocak-mart döneminde 106 noktaya toplam 169 milyon 14 bin dolarlık dış satımla, tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek ihracat rakamını yakalarken, üretimde İzmir, tüketimde ABD başı çekti.

Devamını oku...
 
Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı yazdı: Gıdalarımız Neden Sağlıklı ve Kaliteli Değil

Günümüzde sağlıklı ve kaliteli gıdaya erişim,fiyat artışları ile birlikte önemli konulardan biri oldu. Bu nedenle cebinde biraz parası olan sosyal katmanlar organik denilen gıdalar peşinde koşuyor, bireysel kurtuluş arıyor.
Kimileri, ”Cebinde parası olanlar sağlıklı,olmayanlar ise sağlıksız beslensinler.Bu normaldir,çünkü beş parmak bir değildir. (*)diyebilir. Bu yaklaşım acımasız bir toplum düzeninin göstergesidir. Oysa konu, toplumu doğrudan ilgilendiriyor, bir başka deyişle konu, toplumsal.
Bu nedenle konuya şöyle bakmak gerekmiyor mu? Sosyal bir devletin en önemli görevlerinden biri toplumun bütün bireylerinin sağlıklı ve kaliteli gıdaya erişmesini sağlamak değil mi?

Devamını oku...
 
Tekstile kadın başkan

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin yeni başkanı Pınar Taşdelen Engin oldu. Engin, tekstil ihracatçılarının ilk kadın başkanı olurken, tüm ihracatçı birlikleri içerisinde ise ikinci kadın başkan oldu.

Devamını oku...
 
Hazır giyim ihracatı arttı

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü martta 1 milyar 683,5 milyon dolarlık ihracata imza atarken, bu rakam 44 ayın en yüksek seviyesine işaret etti.

Devamını oku...
 
Türk Lirası değer kaybetti

Reel döviz kuru endeksi yüzde 1.8 düşüşle 83.42 seviyesine gerileyerek tarihinin en düşük seviyesine indi.

Devamını oku...
 
İmalat PMI, 51,8 seviyesine geriledi

İmalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Mart ayında 51.8'e gerilemesine karşılık yeni siparişler ve buna paralel artan üretim ile büyümeyi sürdürdü.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam