Anasayfa Haberler
TMO, yurt dışından yemlik mısır alacak

Toprak Mahsulleri Ofisi, 200 bin ton yemlik mısır alımı için uluslararası 10 ihale açtı.

Devamını oku...
 
Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi için ek süre

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi'nde uygulama tarihi 1 Ekim'e ertelendi.

Devamını oku...
 
Yeniden yapılandırmada son gün 31 Temmuz

Maliye Bakanlığı ile belediyeler gibi diğer kamu idarelerine olan borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden yararlanmak isteyenler, 31 Temmuz'a kadar başvuruda bulunacak.

Devamını oku...
 
İhracatçıların kur riskine yeni önlemler

Türk Eximbank, kurda yaşanan dalgalanmadan ihracatçıların etkilenmemesi amacıyla reeskont kredilerine getirilen kur sabitlemesine ilaveten yeni önlemler açıkladı.

Devamını oku...
 
Örme sanayi krizde

Örme Sanayicileri Derneği (ÖRSAD) Başkanı Fikri Kurt, “İplik fabrikaları, pamuk ipliğini satarken, dolar ve avronun artışını öne sürerek örme ve dokuma sektöründe faaliyet gösteren firmalara zorluk çıkarılıyor. Bu ticaret şeklinin kabul edilecek bir yönü yoktur” dedi.

Devamını oku...
 
Satışlarda sabit kur dönemi

Doların 4,90'ın üzerini görmesi euronun 5.50'yi geçmesi başta otomotiv, e-ticaret, turizm ve perakende olmak üzere birçok sektörü endişelendirdi. Bazı şirketler satışlarında kur sabitlemeye gitti.

Devamını oku...
 
Beyaz et üretimi yüzde 80 azaldı

Türkiye'nin beyaz et üretiminin yüzde 75’inin karşılandığı Sakarya, Düzce, Bolu, Kocaeli ve Bilecik’teki entegre tesisler, yeni yönetmeliği imzalamayınca üretim 10 gün içinde yüzde 80 azaldı. Böylece tesislerde ortalama 20 günlük tavuğun kaldığı, fiyatların 20 gün içinde iki katına çıkabileceği belirtildi.

Devamını oku...
 
Fitch’ten bir haftada ikinci uyarı

Fitch Ülke Notları Yöneticisi McCormack, devam eden TL zayıflığının Türkiye'nin notunu etkileyebileceğini belirtti.

Devamını oku...
 
Sıcaklar ve kuraklık buğdayı etkiledi, verim yüzde 50 düştü

Manisa'da buğday hasat sezonu başlarken bu yıl nisan yağmurlarının beklenen düzeyde olmaması ve hava sıcaklıklarındaki artış verimi yüzde 50 düşürdü. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) buğday alım fiyatını da ton başına 1050 lira açıklaması çiftçiyi memnun etmedi.

Devamını oku...
 
Beyaz eşya satışları yüzde 20 düştü

Beyaz eşya iç satışlarında 4 ayda yüzde 20 düşüş gerçekleşti. Yaşanan bu düşüşün nedeni olarak, artan dolar ve euro kurlarının yanı sıra, ÖTV indiriminin sona ermesi gösteriliyor. Peki, dolar kurunda ne kadar bir artış gerçekleşti? 4 ay önce 3,77 TL 'den işlem gören dolar /TL şuan 4.90 TL 'den işlem görüyor. Bu sebeple dolar/TL 4 ay için yüzde 30 oranında artmış oluyor.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam