Anasayfa Haberler
Dış ticaret açığı mayısta yüzde 6 arttı

Mayıs ayında dış ticaret açığı yüzde 5,7 artarak 7 milyar 759 milyon dolara yükseldi. 5 aylık ticaret açığı 35.2 milyar dolar oldu.

Devamını oku...
 
S&P, Türkiye’nin ‘Ulusal Ölçüm Notu’nu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin "Ulusal Ölçüm Notu"nu (National Scale Ratings) yükselttiğini duyurdu.

Devamını oku...
 
Kredi kartları azami faiz oranları arttırıldı

Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında Merkez Bankası tarafından değişiklik yapılarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2,52, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı ise yüzde 2,12 oldu.

Devamını oku...
 
Bin 882 ham maddede gümrük vergisi sıfırlandı

Türkiye'de üretimi bulunmayan bazı özel tanımlı kimyasal, tekstil, demir-çelik ve elektrik-elektronik ürünlerinin yer aldığı 1882 ham maddenin gümrük vergileri sıfıra indirildi.

Devamını oku...
 
'KOBİ' tanımına düzenleme geldi

Bir işletmenin 'KOBİ' olarak tanımlanması için yıllık net satış hasılatı veya mali bilanço üst sınırı 125 milyon lira olarak belirlendi. Bu rakam, daha önce 40 milyon liraydı.

Devamını oku...
 
Proje bazlı teşvikte değişiklik

Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ne yönelik yapılan değişiklikle de nitelikli personele sadece yatırım döneminde ücret verilmesi hükme bağlandı.

Devamını oku...
 
İlk dört ayda doğrudan yatırım yüzde 22 azaldı

Türkiye'ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi, ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21,9 azalarak 3 milyar 97 milyon dolar oldu. Yatırıma gelen şirketlerin çoğu Yakın Doğu ve Ortadoğu ülkelerinde faaliyet gösteriyor.

Devamını oku...
 
Kurulan şirket sayısı azaldı

Kurulan şirket sayısı mayısta bir önceki aya göre yüzde 3,15 azalarak 8 bin 190 oldu. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 1,9 artarak 589 olarak gerçekleşti.

Devamını oku...
 
Tüketici güven endeksi açıklandı

Tüketici güven endeksi haziranda, bir önceki aya göre yüzde 0,6 oranında artarak 70,3 oldu.

Devamını oku...
 
Bütçe beş ayda 20,5 milyar lira açık verdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Merkezi yönetim bütçesi mayısta 2,7 milyar lira fazla, ocak-mayıs döneminde ise 20,5 milyar lira açık verdi" dedi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam