Anasayfa Haberler
Dış ticaret rakamları açıklandı

TÜİK verilerine göre, ihracat temmuzda yıllık bazda yüzde 11,6 artarak 14 milyar 77 milyon dolar, ithalat yüzde 6,7 azalarak 20 milyar 59 milyon dolar oldu.

Devamını oku...
 
Çelikte yakın hedef: Uzak Doğu

ABD'nin Türkiye'den çelik ve alüminyum ürünleri ihracatına getirdiği gümrük vergilerini artırmasının ardından ihracatçılar açığı kapatmak üzere Uzak Doğu ve Güney Amerika ülkelerine yöneldi.

Devamını oku...
 
Konutta yeni kampanya dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni konut kampanyasının detaylarını açıkladı. 29 Ağustos-31 Ekim döneminde ev alacaklar yüzde 10 indirimden faydalanacak. Ayrıca yüzde 10 peşinatı dövizle yatırına ise kur garantisi verilecek.

Devamını oku...
 
KOBİ’leri yüksek faiz zorluyor

Bankalara 646 milyar lira borcu olan KOBİ’ler zor bir dönemden geçiyor. Faktoring sektöründe faiz yüzde 40’lara yükselince küçük şirketler için kaynak bulmak zorlaştı.

Devamını oku...
 
Sektörel güven endeksleri açıklandı

TÜİK sektörel güven endekslerini açıkladı. Temmuz ayında en çok düşen endeks inşaat oldu. İnşaata güven yüzde 10.7 baz puan düştü. İnşaat güven endeksi nisan ayında yüzde 0.2, mayıs ayında yüzde 2.1 haziran ayında ise yüzde 2.4 düşmüştü.

Devamını oku...
 
Kapanan şirket sayısı yüzde 33 arttı

Temmuz ayında kurulan şirket sayısında yüzde 23'lük, kapanan şirket sayısında yüzde 33'lük artış meydana geldi.

Devamını oku...
 
#17Ağustos1999

Marmara depreminde hayatını kaybeden yurttaşlarımızı anıyoruz.

 
Tüketici güveni Ağustos'ta geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan Tüketici Güven Endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre %6,5 oranında azaldı; Temmuz ayında 73,1 olan endeks Ağustos ayında 68,3 oldu.

Devamını oku...
 
Sektörel cirolarda yüzde 25'lik artış

Takvim etkilerinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,7 arttı.

Devamını oku...
 
ATO'dan yerli ürün tercihi

ATO Başkanı Gürsel, mal ve hizmet tedariklerinde yerli mala öncelik tanıyacaklarını belirterek, "Satın alacağımız ürünlerde maliyeti yüksek dahi olsa yerli ürünü ithal ürüne tercih edeceğiz" dedi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam