Anasayfa Haberler
TESK'ten "yerli makine" teşviki talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kullandığı makineler yerli ve milli olduğunda esnafımıza KDV ve ÖTV teşviki verilmeli" talebinde bulundu.

Devamını oku...
 
Enflasyon Raporu bilgilendirme toplantısı 30 Ocak’ta

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada enflasyon Raporu bilgilendirme toplantısının 30 Ocak'ta Ankara'da yapılacağı belirtildi.

Devamını oku...
 
Sektörel güven endeksleri açıklandı

Hizmet ve perakende ticaret sektörleri güven endeksleri ocakta yüzde 4 azalırken, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,5 artış gösterdi.

Devamını oku...
 
Kapasite kullanımı ocak ayında arttı

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı ocak ayında bir önceki aya göre 0,3 puan artarak yüzde 74,4 oldu.

Devamını oku...
 
İSO Başkanı Bahçıvan: "Başkalarının teknolojisiyle kalkınamayız"

İSO Başkanı Bahçıvan, "Dijital devrime dayanan yeni sanayileşme perspektifi, kalkınma stratejimizin merkezinde yer almalıdır. Teknolojide de tüketici değil, üretici konumda olmamız gerekiyor. Başkalarının geliştirdiği teknolojiye bağımlı olarak kalkınan bir ülke modeli yok" dedi.

Devamını oku...
 
Dünyanın en büyük mobilya fuarı CNR İMOB-Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı başladı

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık ve Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) işbirliği ile düzenlenen CNR İMOB, CNR Expo Yeşilköy’de 15'inci kez kapılarını açtı.

Devamını oku...
 
İnşaat maliyeti yüzde 30 arttı

İnşaat maliyet endeksi, geçen yıl kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,13 gerilerken, Kasım 2017'ye göre yüzde 29,95 artış gösterdi.

Devamını oku...
 
Merkezi yönetim brüt borç stoku 1 trilyon 66,8 milyar TL

Merkezi yönetim brüt borç stoku, aralık sonu itibarıyla 1 trilyon 66,8 milyar lira oldu. Hazine alacakları ise, aralık ayı sonu itibarıyla 18,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Devamını oku...
 
Savunma sanayisinde hedefler büyüyor

Yerlilik oranı yüzde 68'i bulan savunma sanayisinde, geçen yıl bu oranı çok daha yukarıya çekecek önemli adımlar atıldı.

Devamını oku...
 
TİM “İhracat 2019 Raporu”nu açıkladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) , ihracatçılar için ilk kez yeni vizyon ve yol haritası niteliğinde “İhracat 2019 Raporu” nu açıkladı. TİM’in bu yıl ilan ettiği “İhracatta Sürdürülebilirlik ve Yenilikçilik” yılı kapsamında hazırladığı raporda, ihracatçıya geniş kapsamlı ve katma değer yaratmaya yönelik bir eylem planı ve ihracatçının yol haritası niteliğindeki ‘5G Yol Haritası’nı bir araya getirdi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam