Anasayfa Haberler
6 yeni 'özel endüstri bölgesi' kuruldu

İstanbul'da iki, Balıkesir, İzmir, Bursa ve Mardin'de birer olmak üzere, bazı bölgeler çeşitli firmalar için özel endüstri bölgesi olarak belirlendi.

Devamını oku...
 
Ekoloji İzmir Fuarı 15 Mayıs'ta başlıyor

İzmir'de 15 Mayıs'ta organik ürünlerin beğeniye sunulacağı Ekoloji İzmir Fuarı açılacak.

Devamını oku...
 
EBRD: Türkiye ekonomisi yüzde 1 daralacak

Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancı banka olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 1 daralmasını bekliyor. YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının yarattığı endişe ise TL üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.

Devamını oku...
 
Rusya dolara bağımlılığını azaltıyor

Rusya Merkez Bankası, 2018’de dolar rezervlerini altın, yuan ve avroya çevirdi. Rusya’nın uluslararası rezervlerinde doların payı 2017'ye kıyasla 23.1 puanlık düşüşle yüzde 22.7'ye geriledi.

Devamını oku...
 
Kimya sektöründen nisanda 1,77 milyar dolar ihracat

İKMİB'den yapılan açıklamaya göre, kimya sanayinin ihracatı, geçen ay 2018'in aynı dönemine kıyasla yüzde 30,84 yükselişle 1 milyar 771 milyon dolar oldu.

Devamını oku...
 
KARDEMİR 3 milyon ton kapasiteye ulaşacak

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, "Bu yıl sonunda yatırımlar tamamlandığında 3 milyon ton kapasiteye ulaşmış bir KARDEMİR olacak" dedi.

Devamını oku...
 
Merkez Bankası’ndan enflasyon açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri raporunu yayımladı. Kurum raporunda işlenmiş gıda fiyatlarının yüksekliğine vurgu yaptı. Merkez raporunda kira grubunda aylık artışların düşük seyrini koruduğunu ifade etti.

Devamını oku...
 
İmalat PMI Nisan’da 46.8’e geriledi

İmalat sanayi satın alma yöneticisi endeksi (PMI) Nisan'da 46.8'e gerileyerek sektördeki daralmanın 13'üncü ayına girdiğine işaret etti. Daralmanın şiddeti ise 13 ayın ortalamasına kıyasla azaldı. Endekste 50'nin altı seviyeler daralmaya, üzeri ise büyümeye işaret ediyor.

Devamını oku...
 
Enflasyon korumalı mevduatta vergi sıfırlandı

Tasarrufta TL'nin cazibesini artırmak amacıyla, enflasyona bağlı değişken faizli 1 yıldan uzun vadeli mevduatta gelir vergisi stopajı yüzde 10'dan sıfıra indirildi.

Devamını oku...
 
İstanbul’da perakende fiyatlar arttı

İstanbul'da 2019 Nisan ayında perakende fiyatlar yüzde 2,81, toptan fiyatlar ise yüzde 2,53 oranında arttı.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam