Anasayfa Haberler
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Pamuk destek primi 1 liraya yükseltilsin"

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, "Pamuk destek priminin ya 80 kuruştan 1 liraya yükseltilmesini ya da dönüm başına verilen 500 kilograma kadar olan desteğin 600-700 kilograma çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Devamını oku...
 
BIMCO'nun ilk kadın ve Türk başkanı Şadan Kaptanoğlu

Dünya denizcilik sektörünün çatı kuruluşu Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi'nin (BIMCO) başkanlığına Şadan Kaptanoğlu seçildi. Kaptanoğlu, başkanlığa seçilen ilk kadın ve ilk Türk olma özelliği taşıyor.

Devamını oku...
 
Merkez Bankası özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcunu açıkladı

Merkez Bankası, özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli  kredi borcunun Mart ayında 210,2 milyar dolar olduğunu bildirdi. Buna göre mart sonu itibarıyla, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi  borcu gelişmeleri incelendiğinde, 2018 yıl sonuna göre uzun vadeli  kredi borcu 127 milyon ABD doları olarak arttı.

Devamını oku...
 
Sanayi üretim rakamları açıklandı

Sanayi üretimi Mart'ta aylık bazda % 2.1 arttı, yıllık bazda % 2.2 daraldı.

Devamını oku...
 
Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü Brezilya’yı hedef pazar seçti

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pala, Brezilya’nın yıllık 1 milyar 853 milyon dolar su ürünleri ve hayvansal mamuller ithalatından pay almak istediklerini söyledi.

Devamını oku...
 
Cari açık belli oldu

Ekonomik aktivitedeki yavaşlamaya bağlı olarak Mart'ta cari açık 589 milyon dolara geriledi. 12 aylık cari açık 18.8 milyar dolara indi.

Devamını oku...
 
Esnafa 28 Mayıs uyarısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nda 28 Şubat'ta yapılan değişiklikle sağlanan muafiyetin 28 Mayıs'ta sona ereceğini hatırlatarak, esnafa "mağdur olmayın" uyarısında bulundu.

Devamını oku...
 
Elektrik üretiminde yeni dönem

Lisanssız olarak elektrik üreten gerçek ve tüzel kişilerin kendi ihtiyaçlarını karşılamak için üretim yapmaları esas olacak.

Devamını oku...
 
İmalat ve ihracatı destekleyecek paket açıklanacak

Bakan Albayrak, "İmalat ve ihracat sektörünü destekleyecek bir paket açıklayacağız. Uzun vadeli, Türk lirası bazlı, düşük maliyetli bir paketi mayıs, haziran gibi açıklayacağız" dedi.

Devamını oku...
 
İhracat birim değeri yüzde 6,3 geriledi

İhracat birim değer endeksi, martta yıllık bazda yüzde 6,3, ithalat birim değer endeksi yüzde 1,7 geriledi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam