Anasayfa Haberler
İSO 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'nu açıkladı

İstanbul Sanayi Odası'nın hazırladığı ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2018 Araştırması''na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 79 milyar lirayla Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu. Ford 31 milyar lirayla ikinci, Toyota ise 23,6 milyar lira ile üçüncü oldu.

Devamını oku...
 
Ekonomik güven endeksi açıklandı

Ekonomik güven endeksi Mayıs’ta yüzde 8.5 düşüşle 77.5’e geriledi.

Devamını oku...
 
TCMB'den yeni kararlar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yabancı para mevduata/katılım fonlarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Devamını oku...
 
İVME Finansman Paketi açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi'ni açıkladı. Buna göre yıl sonuna kadar 30 milyar TL'lik kredi hacmi oluşturuldu. Krediler üç temel sektöre verilecek. Hammadde ve aramalı ithalatı, makine ve teçhizat yatırımları ve tarım sektörü. Faiz oranları enflasyona bağlı olacak.

Devamını oku...
 
Turizm teşvikleri TBMM’de kabul edildi

Turizmi teşvik kanununda değişiklik yapılması ve Kapadokya'nın korunmasına ilişkin kanun teklifleri dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Devamını oku...
 
Reel kesim güveni Mayıs’ta azaldı

Reel kesim güven endeksi (RKGE) 2019 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 6,6 puan azalarak 98,9 seviyesinde gerçekleşti.

Devamını oku...
 
Beyaz eşyada daralma

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) verilerine göre; buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinesi ve fırından oluşan dört ana ürün grubunda iç satışlar Nisan ayında yüzde 12 düşüşle 469,508 adet oldu.

Devamını oku...
 
Bazı ABD ürünlerinin ithalatında ek vergilerde yarı yarıya indirim

Türkiye, ABD menşeli 22 üründe ek gümrük vergisini yarıya indirdi. Karar, ABD'nin geçen hafta Türkiye'den çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisini yüzde 25'e indirmesinin ardından geldi. İlgili Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Devamını oku...
 
Merkezi yönetim brüt borç stoku 1 trilyon 210,6 milyar lira

Merkezi yönetim brüt borç stoku, nisan ayı itibarıyla 1 trilyon 210,6 milyar lira oldu.

Devamını oku...
 
Tüketici güven endeksi açıklandı

Tüketici güven endeksi, Mayıs ayında geçen aya göre yüzde 13 azaldı. Nisan ayında 63,5 olan endeks Mayıs ayında 55,3 oldu.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam