Anasayfa Basında USİAD Basın Açıklamaları
12-18 Aralık "Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası"
Pazartesi, 12 Aralık 2016 10:48

Neden Ulusal Ekonomi, Üretim ve Yerli Malı Diyoruz

USİAD (Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Birol Başaran, ülkemizde 1929 yılında kanun haline getirilen ve 1946 yılından itibaren 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Yerli Malı ve Tutum Haftası”nın altını çizmek için bir açıklama yaptı.
Başaran, açıklamasında şunları ifade etti:

"USİAD olarak, yurdumuzun ekonomik bağımsızlığının korunması ve sürdürülebilir bir ekonomik alt yapı konusunda stratejik öneme sahip olan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nın bir nostâlji değil, zorunluluk olduğunu vurguluyoruz ve hatırlatmayı bir görev biliyoruz.

Devamını oku...
 
Milletimizin Başı Sağolsun

İstanbul'daki alçak terör saldırısını lanetliyoruz.
Şehitlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

 
ATAMIZI SAYGIYLA ve ÖZLEMLE ANIYORUZ

Büyük Önderimiz

Mustafa Kemal Atatürk'ü

Saygı ve Özlemle Anıyoruz


 
YAŞASIN CUMHURİYET



CUMHURİYETİMİZİN 93. YILI KUTLU OLSUN!
BÜYÜK ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN İLKE ve DEVRİMLERİNE, ÜLKEMİZİN TEMEL DEĞERLERİNE KARARLILIKLA BAĞLIYIZ.
USİAD

 
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun



26 Ağustos 1922’de Afyon Cephesi’nde başlayıp, 30 Ağustos günü Dumlupınar'da, 9 Eylül’de İzmir’de taçlanan Büyük Zaferimizin 94. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve sevincini yaşıyoruz.
Zafer Bayramı, Türk devletinin kuruluşunu, Türk milletinin büyük zaferini müjdelemiş, emperyalizme karşı mazlum milletlerin umut ışığı olmuştur.
Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden bağımsızlık mücadelemizin bütün kahramanlarını, geçmişte ve günümüzde ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyoruz.
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.
USİAD

 
Terörü lanetliyoruz

Gaziantep'te gerçekleştirilen ve 51 yurttaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz.
Milletimize ve yakınlarını kaybeden yurttaşlarımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.
Terörü lanetliyoruz.
USİAD

 
Temmuzda faiz dışı fazla 4,3 milyar TL

Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal, Temmuz ayında faiz dışı fazlanın 4,3 milyar TL olarak gerçekleştiğini belirtti.

Devamını oku...
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu Lozan Barış Antlaşması'nın 93'üncü yıldönümünü kutluyoruz
Pazar, 24 Temmuz 2016 11:31



Lozan Antlaşması, Türk milleti aleyhine asırlardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması'yla tamamlandığı zannedilmiş büyük bir suikastin yıkılışını ifade eden bir vesikadır. Gazi Mustafa Kemâl Atatürk (1927-NUTUK)

Lozan bir siyasal bağımsızlık belgesidir. Türkiye’nin bağımsız bir devlet olarak tanınmasını sağlayan ve bunu uluslararası alanda tescil eden belgedir. Lozan Antlaşması'ndan üç ay sonra da Cumhuriyet ilan edilmiştir.

Lozan bir ekonomik bağımsızlık belgesidir. Lozan’da kapitülasyonların kaldırılması kararı alınmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tapusu ve yapı harcı niteliğindeki Lozan Barış Antlaşmas'ının 93'üncü yıldönümünü kutluyor,
Lozan’ın mimarlarını, başta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’yü saygı ile anıyoruz.

USİAD

 
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız Kutlu Olsun



Osmanlı Devleti’nin kapitülâsyonlar çerçevesinde yabancı ülke gemilerine tanıdığı imtiyazlar, 1923’de Lozan Barış Antlaşması’yla ortadan kaldırılmıştır. 20 Nisan 1926 tarihinde kabul edilen Kabotaj Kanunu 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girmiştir.
Böylece; akarsularda, göllerde, Marmara denizi ile boğazlarda, bütün kara sularında ve bunlar içinde kalan körfez, liman, koy ve benzeri yerlerde, makine, yelken ve kürekle hareket eden araçları bulundurma; bunlarla mal ve yolcu taşıma hakkı Türk yurttaşlarına verilmiştir. Yabancı gemilerin yalnız Türk limanlarıyla yabancı ülkelerin limanları arasında insan ve yük taşıyabileceği kabul edilmiştir.
Özetle, eskiden yabancıların elinde olan bu faaliyetlerin sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınca yapılabilmesi sağlanmıştır.

Kabotaj Yasası ile amaçlanan Türk denizciliğinin gelişmesidir. Üç yanı denizlerle çevrili ve 8 bin kilometreyi aşkın sahil şeridi bulunan ülkemizde deniz taşımacılığını geliştirmemiz gerekmektedir.
Kaybetmiş olduğumuz haklarımızın uzun ve zorlu mücadelelerden sonra tekrar kazanmamızın 90. yılını kutluyoruz. 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile denizciliğimiz yabancı esaretinden kurtulmuş ve egemenliğine kavuşmuştur.
Karasularımızda da egemenlik ve bağımsızlık hakkını kazanarak denizciliğimizi milli bir ülkü olarak gören Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz...
USİAD

 
ANKARA'DAKİ HAİN TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUZ!
Perşembe, 18 Şubat 2016 12:04



Türk Silahlı Kuvvetleri’nin servis araçlarına düzenlenen bombalı saldırı sonucunda çok sayıda vatandaşımız öldürülmüş ve yaralanmıştır.
Ankara’nın kalbinde yapılan bu hain saldırı hepimizi derinden üzmüştür. Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin acısını paylaşıyor, hain terör saldırını lanetliyoruz!
USİAD

 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

Sayfa 9 / 10

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam