Anasayfa Haberler İDTM, Türkiye'nin en büyük fuar alanını yapacak
İDTM, Türkiye'nin en büyük fuar alanını yapacak

İBB ve İDTM Başkanı Topbaş, 2 metro istasyonlu bir lokasyonda, yeni havalimanına yakın yerde 300 milyon metrekare alan içerisinde kampüs niteliğinde bir fuar alanı yapılacağını açıkladı.

Türkiye'nin en büyük fuar alanlarına sahip İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin ve havzanın en büyük fuar alanını yapacak.

Yüzde 41,47'si İstanbul Ticaret Odası'na (İTO), yüzde 27,24'ü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB), yüzde 23,89'u İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB), geri kalan kısmı da Bakırköy Belediyesi, İstanbul Ticaret Borsası, İstanbul Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı'na ait olan İDTM, Avrupa'nın en büyük ilk 10 fuar merkezi arasında olacak dev bir yatırımı hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Söz konusu yatırım, İBB ve İDTM Başkanı Kadir Topbaş, İTO Başkanı ve İDTM Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar ile çok sayıda davetlinin katılımıyla WOW İstanbul Hotel's Convention Center'da açıklandı.

300 bin metrekareyi aşacak

700 bin metrekarelik alan büyüklüğüyle Türkiye'nin ve havzanın en büyük, Avrupa'nın ise en modern fuar merkezi olması planlanan projede 300 bin metrekareyi aşan kısım fuar alanlarına ayrılacak.

365 gün hayatın devam edeceği 35 bin metrekarelik alanda ise fuar alışveriş merkezi, restoran ve kafelerin yer alacağı bir yaşam merkezi bulunacak.

Yeşil bina standartlarında inşa edilecek ve Leed Sertifikası sahibi olacak yatırım, iki ayrı etapta gerçekleşecek. Birinci etap inşaatın 2017 yılının eylül ayında bitirilmesini planlanıyor. İlk etapta ofis veya otel şeklinde ticaret/turizm alanı oluşturulacak.

Fuar alanlarını kapsayacak ikinci etabın inşaatına ise 2018 yılının ilk aylarında başlanacak ve 2019 yılı sonlarında tamamlanacak. Alanın alt kısmında tüm araçların 12 dakika içinde tahliye edilebileceği 8 bin  kapasiteli  kapalı otopark bulunacak.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam