Anasayfa Haberler Sanayi ciro endeksi Temmuz ayında arttı
Sanayi ciro endeksi Temmuz ayında arttı
Cuma, 12 Eylül 2014 12:54


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi 2014 yılı Temmuz ayında bir önceki aya oranla yüzde 1,6 arttı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde bir önceki aya oranla madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,7, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 1,6 arttı.
Takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,4 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 3,8, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 12,7 arttı.
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre Temmuz ayında bir önceki aya nispeten yüksek artış yüzde 13,1 ile enerjide gerçekleşti.

EN YÜKSEK ARTIŞ KOK KÖMÜRÜ VE RAFİNE EDİLMİŞ PETROL ÜRÜNLERİ İMALATINDA

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde Temmuz ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 13,9 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 5,5 ile ana metal sanayi ve yüzde 5,2 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı takip etti.
İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde Temmuz ayında bir önceki aya göre en yüksek düşüş yüzde 11,9 ile diğer imalatlarda oldu. Bu azalışı yüzde 9,8 ile tütün ürünleri imalatı ve yüzde 5,2 ile ağaç, ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı (mobilya hariç) izledi.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam