Anasayfa Haberler DEİK kapandı!
DEİK kapandı!
Cuma, 12 Eylül 2014 12:47


Torba Yasa’yla Ekonomi Bakanlığı’na bağlanan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda gergin bir bekleyiş yaşanıyor. Yasanın Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) resmen kapanmış oldu. DEİK bünyesindeki iş konseylerinin görev ve yetkileri de fiillen bitmiş oldu.

Kurum kaynaklarından Hürriyet’e yapılan açıklamada, çalışanların bilgisayar erişimlerinin kaldırıldığı ve kıdem tazminatlarının hesaplandığı belirtildi.

DEİK’ten bir kaynak kurumda yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı:

“Dün akşam 21.30 itibarıyla biz artık yokuz. Çünkü yasayla birlikte bizim varlığımız ortadan kalktı. Ekonomi Bakanlığı bünyesinde yeniden var olabilmemiz için bir yönetmelik gerekiyor. Normal koşullarda bu yönetmeliğin yasayla birlikte çıkması gerekir ama böyle olmadı. Yönetmeliğin 2-3 güne çıkmasını bekliyoruz ancak şu an bir belirsizlik var.” Bilgisayar erişimlerinin engellendiğini de ifade eden kaynak, “Birazdan bilgisayarlarımızı açıp kişisel belgelerimizi almamıza izin vereceklermiş. Onun dışında herhangi bir sisteme giremiyoruz” dedi.
DEİK çalışanı, “İşinizi kaybetme tehlikeniz var mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Şu an kurumumuz olmadığı için işimiz de yok. Ümidimiz yönetmelik çıkarıldıktan sonra herkesin yeniden işe alınması yönünde ancak bazılarımızı ya da hepimizi gönderip yeni bir kadro da oluşturulabilir.”
DEİK’te görevli bir diğer kaynak ise, bilgisayarların dün geceden kaldırıldığını, çalışanların büyük bir belirsizlik içinde olduklarını söyledi.
DEİK’in sitesine ise bu sabahtan itibaren erişilmekte güçlük çekiliyor.

İŞ DÜNYASININ ÖNDE GELEN İSİMLERİ GÖREV ALIYORDU
DEİK kapsamında Türk iş dünyasının önemli isimleri de görev alıyordu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu aynı zamanda DEİK Başkanlığını yürütüyordu. Türk Rus İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Türk ABD İş Konseyi Haluk Dinçer, DEİK Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Erdem, Türk Çin İş Konseyi Hüsnü Özyeğin, Türk İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Türk İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyar, Türk Kore İş Konseyi Başkanı Ali Kibar, Türk Alman İş Konseyi Başkanı Ferit Şahenk, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Muhtar Kent, DTİK Yönetim Kurulu üyeleri Rahmi Koç, Güler Sabancı, Ahmet Çalık, Mehmet Öz ve Atıl Kutoğlu gönüllülük esasına görev alan isimlerden bazılarıydı.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam