Anasayfa Haberler Altın fiyatlarında büyük düşüş
Altın fiyatlarında büyük düşüş
Cuma, 12 Eylül 2014 12:00


Dolardaki küresel yükselişin yanında Ukrayna gerginliğinin de etkisini yitirmeye başlaması altın fiyatlarındaki düşüşü hızlandırdı.

Küresel emtia piyasalarında 1 ons altının fiyatı 1,234 dolara kadar inerek, bu yılın en düşük düzeylerine geriledi.

Türkiye'de de 1 gram altın 88 liranın da altına inerek 87.65 liraya kadar çekilirken, Cumhuriyet altını 589 liraya, çeyrek altın da 144 liraya düştü.

PETROL

Emtia piyasalarında petrol fiyatlarındaki düşüş de, Ortadoğu'da gerginliğin artmasına karşın sürüyor. Hafta başında 100 doların altına gerileyen Brent petrolünün varili, bugün 98 doların da altına inerek 97.85 dolardan işlem gördü. ABD hafif petrolünün fiyatı da 93 dolara indi.

Analistler petrolde arzı etkileyebilecek gerginliklere rağmen, küresel talepte düşüş olacağına ilişkin öngörülerin daha baskın çıktığına dikkat çekiyorlar.

Petrol fiyatlarında düşüşü, ABD ve Çin ekonomilerine ilişkin verilerin, dünyanın en çok petrol tüketen bu iki ülkesinde ekonominin öngörülenden yavaş büyüyeceğine göstermesi tetikledi. Küresel büyümeye ilişkin oluşan kaygılarla Brent tipi petrolün varil fiyatı, 2013 yılı Haziran ayından bu yana ilk kez bu haftanın başında 100 doların altına indi.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam