Anasayfa Haberler Türk gıda sektörü Rusya'ya çıkarma yapıyor
Türk gıda sektörü Rusya'ya çıkarma yapıyor
Perşembe, 11 Eylül 2014 11:41

 

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, Rusya’nın ABD ve AB ülkelerine uyguladığı kotayı Türk şekerleme sektörü için fırsat olarak nitelendirerek bu gelişmelerin Türk firmalarının dikkatini bu ülkeye çektiğini söyledi.

 

Bölgenin en büyük gıda ve içecek fuarlarından biri olarak kabul edilen World Food Moscow Genel Gıda Fuarı’na Türk firmaları çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda 548 metre karelik stant alanında 36 Türk firması ürünlerini tanıtacak. Rusça konuşulan bölgenin en büyük gıda ve içecek fuarlarından biri olarak kabul edilen World Food Moscow Genel Gıda Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu bu sene İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından gerçekleştiriliyor.

Genel gıda, çikolata, şekerleme, içecek vb. gibi sektörlere yönelik olarak düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından bine yakın firmaya ev sahipliği yapacak fuarda Türkiye’den üretici ve ihracatçı firmalar, 15-18 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin organizasyonu çerçevesinde bölgenin önde gelen firmaları ile Moskova’da buluşarak, Rusya ve çevre ülke pazarlarında ürünlerini tanıtacak.
İstanbul İhracatçı Birlikleri 548 m2’lik standı ve 35 katılımcı firması ile hazırlanıyor. Bu firmalar 3 gün boyunca ürünlerini sergileyerek sektördeki son eğilimleri takip edip yeni iş olanakları yaratacak.
İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, "Rusya pazarında yer almak veya mevcut pazar payını artırmak, ürünlerini uluslararası alıcılara etkin bir şekilde tanıtmak, güçlü dağıtım ağlarının temsilcileri ile tanışma ve sağlıklı bağlantılar kurmak, pazarı yerinde görmek yoluyla etkili satış stratejileri belirleyebilmek ve önemli firmaların yöneticileri ve satın almacıları ile doğrudan temasa geçmek üzere Türk firmalarını bu organizasyona davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam