Anasayfa Basında USİAD Bizden Haberler KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN 40. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN 40. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
Cumartesi, 19 Temmuz 2014 18:30

Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD) Başkanı Birol Başaran, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs Türkünün özgürlük günü olan 20 Temmuz’un 40. yıldönümü Türk milletine kutlu olsun” dedi.

1963 yılında Rumlar tarafından siyasi hakları gasp edilen Kıbrıs Türkü, kendisine uygulanan tüm baskılara, şiddete ve zulme karşı direniş göstermiş ve 20 Temmuz 1974’te Türkiye’nin müdahalesi ile barış, huzur ve özgürlük ortamına kavuşmuştur diyen USİAD Başkanı Başaran, “İşte bu nedenledir ki 20 Temmuz aynı zamanda ‘Barış ve Özgürlük Bayramı’ olarak da kutlanmaktadır. Ve bu bayram yalnız yavru vatan KKTC’mizin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin debir bayramıdır” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs’ın tarihimizdeki önemine de değinen Başaran, “Milli bir davamız olan Kıbrıs konusunda gereken hassasiyet gösterilmeli, Kıbrıs Türklerinin hakları ile ilgili asla taviz verilmemeli, adada bugün olduğu gibi gelecekte de her zaman eşit statülü bir yapıda da direnilmelidir” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Türkünün var olma mücadelesi yolundaki en önemli adımı olan Kıbrıs Barış Harekatı’nın kahramanlarını da unutmayan USİAD Başkanı Birol Başaran, şehitlerimizi saygıyla andı ve gazilerimize şükranlarını iletti.

 

www.usiad.org.tr

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam