Anasayfa Haberler CHP milletvekillerinden USİAD'a ziyaret
CHP milletvekillerinden USİAD'a ziyaret
Pazartesi, 24 Eylül 2012 11:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ile birlikte dernek genel merkezimizi ziyaret ettiler.

Derneğimizin Genel Başkanı Fevzi Durgun ve Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, Türkiye’nin ekonomik durumu ve iş dünyasının sorunları konuşuldu.
Burada bir açıklama yapan Erdoğan Toprak, iş dünyası ve CHP arasındaki bağlantıları güçlendirmek, sıkıntıları ve sorunları dinlemek amacıyla yaptığımız ziyaretler kapsamında TÜSİAD, TİM, TUSKON’un ardından önemli bir yeri olan USİAD’ı da ziyaret ettiklerini belirtti.

Bu zor günleri nasıl atlatırız, sanayicimiz, iş adamlarımız bu sıkıntılı süreçten nasıl kurtuluruz, bunu konuşmak için derneğimizi ziyaret ettiklerini belirten Toprak, iktidarın ekonomi politikalarını da eleştirdi.

Bütçe açığının arttığını ve bu açığın zamlarla kapatılmaya çalışıldığını vurgulayan Toprak, siyasi iktidarın Suriye politikasını da eleştirerek; “Hatalı bir politika izliyorlar, Türkiye’yi bir bataklığa sürüklüyorlar. Sıfır dış sorun dediler, sıfır komşumuz kaldı. Suriye üzerinden ticaret hacmimiz azaldı. Maliki politikasıyla Irak’la, İran’la sıkıntılı duruma düştük. Türkiye’nin önce AKP hükümetinden kurtulması gerekiyor” dedi.

Türk işadamının, sanayicisinin, esnafının önünü açacak politikaların uygulanması gerektiğini belirten Toprak, “Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz, Suriye politikası nedeniyle ticaretin durma noktasına geldiği 13 ilin ekonomik afet kapsamı içine alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin enerji politikasının da hatalı bir süreç izlediğini kaydeden Erdoğan Toprak, ülkemizi kış aylarında zor günlerin beklediğini söyledi.

Derneğimizin Genel Başkanı Fevzi Durgun da yaptığı konuşmada, ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek; “Milletvekillerimiz gibi bizler de Türkiye’nin geleceği için çalışıyoruz. Dergilerimizi, raporlarımızı hazırlıyor ve parti gözetmeden bütün parlamenterlere yolluyoruz” dedi.

Gerek enerji gerekse de sanayi ve teknoloji politikaları konusunda çeşitli raporlar hazırladıklarını vurgulayan Durgun, Su Kaynakları Bakanlığı konusunda ilk çalışmayı kendilerinin yaptıklarını ve ardından Orman Bakanlığı’nın eksik de olsa Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na dönüştüğünü kaydetti.
USİAD olarak Türk ekonomisi ve sanayisinin üretime dayalı ve ulusal kaynakları harekete geçirerek yapılmasını istediklerini belirten Durgun, “Sadece sorunları söylemiyor, çözüm önerileri de getiriyoruz. İlk önce yerli ve ulusal kaynaklarımızı harekete geçirmemiz lazım” dedi.

Durgun, şöyle devam etti:

“Ülkemizde su, rüzgâr, güneş ve jeotermal gibi kaynaklar yeterince kullanılmamaktadır. Bu durum enerjideki dışa bağımlılığımızı ve sıkıntılarımızı da beraberinde getirmektedir. Önemli konulardan birisi de GAP’tır. Türkiye’de bugün parlatılması gereken Kuzey Irak değil, GAP’tır.”

 

USİAD Haber Merkezi

www.usiad.net

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam