Anasayfa Haberler Üçüncü boğaz köprüsü Guardian'da
Üçüncü boğaz köprüsü Guardian'da
Salı, 12 Haziran 2012 08:22

The Guardian, "Üçüncü köprünün cinayet olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4.5 milyar Türk lirası değerindeki projeye ağırlığını koydu" ifadelerini kullanırken ancak çevrecilerin, şehir planlamacıların ve İstanbul'da oturanların plana öfkeli olduğunu vurguladı.

 

İstanbul'a yapılacak üçüncü boğaz köprüsü tartışmaları İngiliz basınına da yansıdı. The Guardian, "Üçüncü köprünün cinayet olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4.5 milyar Türk lirası değerindeki projeye ağırlığını koydu" ifadelerini kullanırken ancak çevrecilerin, şehir planlamacıların ve İstanbul'da oturanların plana öfkeli olduğuna dikkat çekti.

 

İngiliz The Guardian gazetesi, "Yeni Boğaz köprüsü İçin Plan İstanbul'un Geleceği Hakkında Tartışmaları Ateşledi" başlıklı haberinde, "Üçüncü köprünün cinayet olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4.5 milyar Türk lirası değerindeki projeye ağırlığını koydu ve şimdi köprünün en erken 2015'te açılması tahmin ediliyor" diye yazdı.

Gazete, ancak çevrecilerin, şehir planlamacıların ve İstanbul'da oturanların plana öfkeli olduğunu ve daha fazla trafik olacağı, araç sayısının artacağı, yeşil alanların azalacağı gibi konuların tartışıldığını belirtti.

Haberde ayrıca, yayınlanan bir rapora göre ilk köprü açıldıktan sonra boğazı geçen araç sayısının yüzde 200 arttığını, ikinci köprünün açılmasından bu yana ise köprüyü kullanan kişi sayısının yüzde 150'ye yükseldiği kaydedildi.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam