Anasayfa Haberler THY çalışanlarının bekleyişi sürüyor
THY çalışanlarının bekleyişi sürüyor
Perşembe, 07 Haziran 2012 08:11

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, 23. dönem toplu iş sözleşmeleri için bir araya geldi.

 

THY Genel Müdürlük binasındaki görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ayçin, ''Onlar görüşlerini söyledi, bizler de söyledik. Biz de görüşmelerin sürmesini istiyoruz, onlar da'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Bugün başvurunun yapılması, görüşmelerin önünde bir engel midir?''şeklindeki sorusuna karşılık da Ayçin, şunları kaydetti:
''Bizim yasal olarak Yüksek Hakem Kurulu'na başvurmak gibi bir mecburiyetimiz var. Çünkü yasal süreç yarın bitiyor. Görüşmelerde bunun engel olmadığını söyledik. 'O zaman görüşmeleri birlikte sürdürelim' dedik. Arkadaşların durumunu da içine alan bir şekilde görüşmeleri değerlendireceğiz. 'Bizde mevcut fiili bir durum var. Bunu bir bütünsellik içerisinde değerlendirirseniz, görüşmelerimizi sürdürelim' dedik. Onlar adım atarsa biz de atarız, bir umut var.'' 

Eylem 8. gününde

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki eylem ise bugün 8. gününde. İşten atılanların bekleyişi sürerken, bir kabin memurunun göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

350 kişi işini kaybetti

THY çalışanları geçtiğimiz hafta, hava iş kolunda grev kararının yasaklanmasına karşın iş yavaşlatma eylemi yapmıştı. THY tarafı ise söz konusu eylemler sonrası 45'i THY Teknik'den toplam 305 kişinin işine son verildiğini açıklamıştı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam