Anasayfa Haberler İMKB şirketlerinin değeri 250 milyar dolar
İMKB şirketlerinin değeri 250 milyar dolar
Salı, 22 Mayıs 2012 09:59

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, borsadaki şirketlerin toplam piyasa değerinin 250 milyar dolar olduğunu söyledi.

 

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, son 2 yılda hisse senedi piyasasında 420 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştiğini belirterek,''Bu yılın ilk 4 ayında 124 milyar dolar gibi bir rakam görüyoruz. Önümüzdeki dönem bunun daha çok artması bizim hedeflerimizden biri'' dedi. 

Turhan, Dünya Borsalar Federasyonu verilerine göre; İMKB'nin bu yılın ilk çeyreği itibariyle, gelişmekte olan ülkeler arasında hisse senedi piyasalarındaki işlem hacminde 10. sırada yer aldığını, borsadaki işlem hacminin dünya endekslerindeki ağırlığına yeteri kadar yansımadığını, burada bir uyumsuzluğun söz konusu olduğunu belirtti.

''Yüzde 60'dan fazlası yabancıların elinde''


Borsa'nın uluslararası açıklığında  sorun olmadığını ifade eden Turhan, ''Çünkü piyasada işlem gören hisse senetlerimizin yüzde 60'dan fazlası, yabancı yatırımcıların elinde. Kriz dönemi boyunca bu oranın çok fazla düşmediğini görüyorsunuz. Bu, aslında küresel yatırımcıların Türk sermaye piyasalarına olan güvenin göstergesi olarak kabul edilebilir'' dedi.

 

İMKB Başkanı Turhan, tahvil ve bono piyasasındaki işlem hacminin son derece yüksek olduğunun altını çizerek, kesin alım-satım pazarında 2011 yıl sonu itibariyle 300 milyar dolara yaklaşıldığını, nitelikli yatırımcıya ihraç pazarında işlem gören özel kesim menkul kıymetlere bakıldığında ise 2012 yılının Nisan sonu itibariyle 128 milyon dolarlık işlem hacmi olduğunu anlattı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam