Anasayfa Haberler KOBİ'ler arasında sanallaştırma hızla artıyor
KOBİ'ler arasında sanallaştırma hızla artıyor
Salı, 22 Mayıs 2012 09:55

VMware'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nde yapılan araştırma, 2014 yılında iki kat daha fazla KOBİ'nin ileri derecede sanallaşacağını ortaya koydu.

 

Sanallaştırma ve bulut altyapısında dünya lideri VMware, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nde KOBİ'lerin KOBİ'lerin sanallaştırma ve buluta yönelik trendlerini ortaya koymak amacıyla Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da (EMEA) sanallaştırma çözümleri sunan kanal iş ortakları arasında bir araştırma gerçekleştirdi. VMware adına Canalys adlı araştırma ve danışmanlık şirketi tarafından 360'ın üzerinde VMware teknoloji iş ortağı ile gerçekleştirilen araştırmaya göre EMEA Bölgesi'nde sanallaştırma KOBİ'lerin IT harcamaları içinde her geçen daha önemli bir öncelik haline geliyor ve KOBİ'lerin sanallaştırmaya yaptığı yatırımlar önemli ölçüde artıyor. VMware'in araştırmasına göre, 2014 yılına kadar birçok KOBİ'nin en az yüzde 80 oranında sanallaşması ve KOBİ'lerde sanallaştırmaya geçişin iki kat hızlanması bekleniyor.

VMware'in araştırmasında sanallaştırmaya geçen KOBİ'lerden yüzde 48'inin, kurumlarının temel IT altyapısını sanallaştırdığı görülüyor. Araştırmada yer alan KOBİ'lerin yüzde 75'i önümüzdeki iki yılda, sanallaştırma programlarını kurumları için kritik önemdeki uygulamalara ve daha fazlasına genişleteceklerini, bu KOBİ'lerin yüzde 38'i de Hizmet Olarak IT'ye (IT As a Service) doğru ilerledikçe işletmelerinin yüzde 80'inin sanallaşacağını belirtiyor.

Araştırma maliyetleri avantajının sanallaştırma için asıl anahtar ve en hızlı faktör olarak görüldüğünü ortaya koyuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 71'i, sanallaştırma için en önemli ya da ikinci önemli neden olarak maliyetleri düşürmesini gösteriyor. Bunu iş sürekliliğini sağlama ve donanım kullanımını geliştirme isteği yakından takip ediyor. KOBİ'ler için en önemli işletme öncelikleri harcamaların düşürülmesi (KOBİ'lerin yüzde 83'ü çok önemli ya da önemli görüyor), iş sürekliliği (yüzde 79) ve iş çevikliği (yüzde 75) ilk üç neden olarak ortaya çıkıyor. Bu da sanallaştırmaya anında geçişle uzun dönem amaçlar arasındaki paralelliği göz önüne koyuyor. KOBİ'lerin çok büyük bir bölümü (yüzde 86) sanallaştırma ve bulut bilişimi birbiriyle bağlantılı görüyor.

KOBİ'lere çözüm sunan VMware kanal iş ortakları, sanallaştırmaya geçişin önündeki en önemli engellerin kurulum aşamasında yapılan harcamalar ve sanallaştırmanın kısa dönem önceliklerden olmaması olduğunu belirtiyor. Üçüncü engel olarak KOBİ'lerin sanallaştırmayı yeterince anlamamaları öne çıkıyor. Bu da iş ortakları ve tedarikçilerin sanallaştırmanın getirdiği avantajları daha iyi anlatmaları gerektiğini gösteriyor.

Canalys, araştırmanın bir parçası olarak 12 önemli EMEA iş ortağı ile röportajlar yaparak onlardan KOBİ'lerin sanallaştırmada gördükleri ana trendleri de öğrendi. Buradan alınan geri bildirimler araştırmadan elde edilen bilgileri desteklerken, diğer taraftan son kullanıcıların eğitiminde ortak pazarlama aktiviteleri (kampanya ve roadshow'lar), daha fazla eğitim ve sertifikasyon ve kuruma özel finans ve çözüm paketleri de dahil olmak üzere daha fazla desteğe ihtiyaç olduğunu da gösterdi.
Sanallaştırılmış ortamların düzey tanımları:

0 - yüzde 30: Dosya ve basılı materyaller gibi temel altyapıyı sanallaştıran KOBİ'ler.

yüzde 31 - yüzde 80: E-posta, ortak kullanılan yazılımlar, veri tabanları ve Windows masaüstleri gibi kritik iş uygulamalarını sanallaştıran KOBİ'ler.

yüzde 81 – yüzde 100: Yoğun bir şekilde sanallaşan KOBİ'ler ve Hizmet olarak IT'ye ve bulut bilişime geçenler.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam