Anasayfa Haberler Özelleştirme Kurulu satışını onayladı
Özelleştirme Kurulu satışını onayladı
Perşembe, 10 Mayıs 2012 09:34

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Petkim'deki yüzde 10,32'lik A grubu kamu hissesinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi veren Socar Turkey Enerji AŞ ve Socar International DMCC OGG'ye satışını onayladı.

 

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Petkim'deki yüzde 10,32'lik A Grubu kamu hissesinin nihai pazarlık görüşmesinde, 168 milyon 500 bin dolarla en yüksek teklifi veren Socar Turkey Enerji AŞ ve Socar International DMCC OGG'ye satışını onayladı. Konuya ilişkin ÖYK kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kurul kararına göre, Socar Turkey Enerji AŞ ve Socar International DMCC Ortak Girişim Grubunun Hisse Satış Sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde teminat irat kaydedilerek, söz konusu hisseleri satın alma hakkı, ihalede 168 milyon 210 bin dolarla ikinci en yüksek teklifi veren Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'ye geçecek.

Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Hisse Satış Sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya İhale Şartnamesinde belirtilen diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde geçici teminatının irat kaydedilmesi durumunda ise ihale iptal edilecek.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam