Anasayfa Haberler Sabah işe geldiklerinde fabrikayı boş buldular
Sabah işe geldiklerinde fabrikayı boş buldular
Pazartesi, 07 Mayıs 2012 08:20

Çaycuma'da, 3 aylık maaş alacağı bulunan 150 işçi, sabah işe geldiklerinde fabrikayı boşaltılmış bulunca, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Çaycuma'da 3 aylık maş alacağı bulunan 150 işçi, sabah işe geldiklerinde çalıştıkları fabrikayı boşaltılmış halde bulunca, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren, M.K'ye ait tekstil fabrikasında çalışan 150 işçi, dün mesailerini bitirerek evlerine gitti. Gece bekçisi Birol Cıbır'a da fabrikada sabaha kadar işi olduğu gerekçesiyle izin veren M.K, iddiaya göre, tesisteki ürünleri ve makinelerin büyük bölümünü gece tırlara yükleterek kentten ayrıldı.

Sabah işe geldiklerinde fabrikadaki makinelerin büyük bölümünün ve yetkililerin olmadığını gören işçiler, büyük şaşkınlık yaşayarak iş yeri sahibine ulaşmaya çalıştılarsa da başarılı olamadı. Bunun üzerine 3 aylık maaş alacakları bulunduğunu ileri süren fabrika çalışanları, dolandırıldıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı önünde toplanan işçiler, iş vereni protesto ederek duruma tepki gösterdi. Fabrikanın gece güvenliğini sağlayan Birol Cıbır, gazetecilere, patronun kendisine dün gece izin vererek eve gönderdiğini söyledi. Dün iş yeri sahibinin yanına tır şoförleri geldiğini, kendisinin de onları yemeğe çıkarttığını anlatan Cıbır, şunları söyledi:

"Yemekten sonra patronum bana, 'Sen evine gidebilirsin. Bugün izin kullan, ben sabaha kadar fabrikadayım, işim var' dedi. Ben de evime gittim ve sabah tekrar işe geldiğimde gözlerime inanamadım. Fabrika boşalmıştı ve diğer çalışan arkadaşlar da kapıda bekliyorlardı. Muhtemelen dün gelen tırlarla makineler taşındı. İş yerinden maş alacaklarımız vardı. Dolandırıldığımız gerekçesiyle savcılığa başvurduk." Fabrikanın boşaltıldığını öğrenen vergi memurları da tesiste incelemelerde bulunarak vergi borcu bulunduğu bildirilen iş yeri sahibinin taşımaya fırsat bulamadığı makineleri ve eşyaları kayıt altına aldı. Makinelerin vergi borcuna karşılık haciz edileceği öğrenildi.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam