Anasayfa Haberler Türk demir çelik sektörü dünya pazarlarında güçleniyor
Türk demir çelik sektörü dünya pazarlarında güçleniyor

2020 yılını 1 milyar 361 milyon dolar dövizi Türkiye’ye kazandırarak geride bırakan Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 2021 yılı için belirlediği 1,4 milyar dolar ihracat hedefine hızla yaklaşıyor.

Ege Demir ve Demirdışı İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan, 2021 yılı başında 1,4 milyar dolar ihracat hedefi belirlediklerini ancak ilk dört aydaki yüksek performansları sayesinde son 1 yıllık dönemdeki ihracatlarının 1 milyar 519 milyon dolara yükseldiğini açıkladı.

Ertan, şunları belirtti: “Demir çelik sektörü Türkiye genelinde Nisan ayında en fazla ihracat gerçekleştiren üçüncü sektör, Ege Bölgesi’nin ihracatında ise lider konumda. Ege Bölgesi’nden yaptığımız ihracatta da her ay artan bir ivmemiz var. Ocak ayında 115 milyon dolar, Şubat ayında 155 milyon dolar, Mart ayında 165 milyon dolar olan ihracatımız Nisan ayında 191 milyon dolara çıktı. Emtia ve hammadde arzındaki yavaşlama ve lojistik taşımadaki aksaklıklar sebebiyle mamul fiyatlarının artışını da beraberinde getirdi. Döviz kurunun bugünkü seviyesi ihracatımızı destekler noktada. Sektör olarak bildiğiniz gibi siparişlerimizi 2-3 aylık periyotlarla alıyoruz; yılın başından beri de bunda bir akşama olmadığı gibi hammadde fiyatlarının daha da yükselmesinden endişe eden çelik kullanıcıları yeterli stok bulundurabilmek için alımlarını artırıyorlar. Sektör olarak önümüzdeki 2-3 aylık dönemdeki ihracat bağlantılarımızı da halihazırda yapmış durumdayız.”

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam