Anasayfa Haberler Hizmet Üretici Fiyat Endeksi şubatta arttı
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi şubatta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), şubat ayında yıllık bazda yüzde 20,16 artış gösterdi. TÜİK verilerine göre; şubatta 8 alt sektör ana endeksin üzerinde artış oranı ortaya koydu. Hava yolu taşımacılığı hizmetleri yüzde 63,94 fiyat artışı ile öne çıktı.

Hizmet üretici fiyatlarındaki artış oranı, şubat ayında hız kesti. Ocak ayında yüzde 21,11 artan Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), şubat ayında yıllık bazda yüzde 20,16 artış gösterdi. Aylık artış yüzde 0,01 ile sınırlı kalırken, 12 aylık ortalama fiyat artışı ise yüzde 16,46 oldu.

Ulaştırma ve depolama hizmetlerindeki fiyat artışı ön planda olmaya devam ediyor. Şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 26,45 artış yaşandı. Aylık bazda ise bu hizmet grubunda yüzde 1,05 azalış görüldü.

TÜİK verilerine göre; 8 alt sektör ana endeksin üzerinde artış oranı ortaya koydu. Hava yolu taşımacılığı hizmetleri yüzde 63,94 fiyat artışı ile öne çıktı. Depolama ve destek hizmetleri (taşımacılık için) yüzde 38,37, su yolu taşımacılığı hizmetleri yüzde 36,77 ile endekslerin en fazla arttığı diğer alt sektörler oldu.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam