Anasayfa Haberler 800 bin deri ceket işsizliği körükledi
800 bin deri ceket işsizliği körükledi

2011 yılında Türkiye’ye 800 bin adet deri mont ithal edildiğini belirten Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Mehmet Ali Dinç, “Türkiye’de yaşayanlar Türk derisinin ne kadar kaliteli olduğunu bilmiyor.

 

800 bin adet deri mont, 10 bin kişinin istihdamı, ekonomik krizle birlikte 2008 yılında kapanan en az 300 firmanın tekrar işe başlaması anlamına gelir” dedi. Dinç, 250 bin civarında kişiye istihdam sağlayan Türkiye deri sektörünün, milyarlarca dolarlık yatırımı ve asırlık tecrübesi bulunduğunu dile getirerek, “Bugün biz, üretim, fiyat, kalite standartlarımızla uluslararası rakiplerimize ders verecek düzeydeyiz” diye konuştu.
‘Türk derisi’ne karşı dünyada çok olumlu bir algı olduğuna değinen Dinç, girdi maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklanan sıkıntı, hareket alanlarını daraltsa, rekabet üstünlüğünü azaltsa da kalite anlamında sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

 

Dinç, Türkiye’nin deri ülkesi olarak anıldığını ancak Türkiye’de yaşayanların gerçek Türk derisini bilmediğini kaydederek, şöyle devam etti:
“2011 yılında Türkiye’ye 800 bin adet civarında deri mont ithal edilmiş. Bunların yüzde 65’i Pakistan, yüzde 15’i Hindistan, yüzde 20’si diğer ülkelerden alınmış. Sağlık denetimi yapılmayan bu ürünler kanserojen madde içerebilir. Bütün dünyada bu ürünler dışlanmaya başladı. Çünkü kalite teknolojisi ve onu oluşturacak bir standart yok. İç piyasada yerli ve yabancı birçok marka, maliyetin uygun oluşundan dolayı bu ürünleri kullanıyor.”

usiad.net

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam