Anasayfa Haberler İhracat ağustosta yüzde 5,7 geriledi
İhracat ağustosta yüzde 5,7 geriledi

Ticaret Bakanlığı Genel Ticaret Sistemi'ne göre ihracat ağustosta yıllık yüzde 5,74 düşüşle 12,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. İthalat ise yüzde 20,64 artışla 18,78 milyar dolar oldu.

Ticaret Bakanlığı Genel Ticaret Sistemi'ne göre, ağustos ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,74 oranında azalarak 12 milyar 463 milyon dolar oldu. Aynı ayda ithalat, yüzde 20,64 artarak 18 milyar 776 milyon dolar oldu. Böylece ağustos ayında dış ticaret açığı 6 milyar 312 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret hacmi, yüzde 8,52 artarak 31 milyar 239 milyon dolar seviyesine yükselirken, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 66,4, altın hariç İhracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 82,9 değerine ulaştı.

Bakanlıktan dış ticaret verilerine ilişkin yapılan açıklamada, "Mart ayından itibaren tüm dünyayı hem sosyal hem de ekonomik anlamda çok büyük oranda olumsuz etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle dünya ekonomilerinde yaşanan daralmanın olumsuz etkilerinin, hem ülkemizin hem de dünya ekonomilerinin normalleşme sürecine girdiği Haziran ayından itibaren ortadan kalkmaya başladığı görülmektedir. Haziran ayında başlayan bu olumlu trendin daha da belirgin hale geldiği anlaşılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam