Anasayfa Haberler Dış ticaret endeksleri nisanda geriledi
Dış ticaret endeksleri nisanda geriledi

İhracat birim değer endeksi, nisanda yıllık bazda yüzde 3,8, ithalat birim değer endeksi yüzde 12,4 geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Buna göre, ihracat birim değer endeksi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,8 azaldı. Endeks, bu dönemde gıda, içecek ve tütünde yüzde 3,4 ve ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 3 artarken, yakıtlarda yüzde 67,4 ve imalat sanayisinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 0,9 düştü.
İthalat birim değer endeksi ise nisanda yıllık bazda yüzde 12,4 geriledi. Endeks geçen yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 1 artarken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 9,5, yakıtlarda yüzde 48,2 ve imalat sanayisinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 5,4 azaldı.

İhracat miktar endeksi yüzde 39,3 düştü

İhracat miktar endeksi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yıllık bazda yüzde 39,3 azalış gösterdi. Endeks, gıda, içecek ve tütünde yüzde 1,3, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 7,5 ve imalat sanayisinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 46,4 azalırken, yakıtlarda yüzde 2 arttı.
İthalat miktar endeksi de nisanda yıllık bazda yüzde 18,7 azaldı. Endeks bu dönemde, gıda, içecek ve tütünde yüzde 4,2, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 3,9, yakıtlarda yüzde 26,4 ve imalat sanayisinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 18,1 azalış kaydetti.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam