Anasayfa Haberler Turizm sektörü acil eylem planı bekliyor!
Turizm sektörü acil eylem planı bekliyor!

Türkiye’de turizm sezonun nisan sonuna ertelenmesi, turizmcileri endişelendirdi. Toplam zararın 7 milyar dolara çıkmasından korkan turizmci, bu kapsamda sektöre yönelik eylem planını sunarak, bakanlıktan acil destek beklediklerini belirtti.

Dünya gazetesinden Selenay Yağcı'nın haberine göre, Türkiye'ye 11 Mart itibariyle ilk koronavirüs vakasının görülmesi sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında çıkan kararlardan biri de turizm sezonunun bir ay ertelenmesi kararı oldu.
Bakan Ersoy, söz konusu toplantıda 15 Nisan’ın hassas bir tarih olduğunu belirterek “Turizm hareketliliğini cezbettirmek yerine geçen yıla kıyasla daha az turistin gelmesini sağlamak daha iyi. Mart sonu yaz sezonu başlangıcı. Biz bunu otelcilere birlikleriyle de konuştuk sezon başlangıcını mart sonu değil nisan sonu planlamalarını öneriyoruz” dedi.
Söz konusu açıklama bu yıl 40 milyar dolar gelir ve 50 milyondan fazla turistin beklendiği turizm sektörünü endişelendirdi. Sektör, geride bıraktığımız yıl Nisan ayında 3 milyon 266 turist ağırlamış ve 1.9 milyar dolar gelir elde etmişti. Turizmciler, en iyi ihtimalle söz konusu gelirden olacaklarını belirterek, zararın 7 milyar doları bulabileceğini belirtiyor ve destek bekliyor.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam