Anasayfa Haberler 40 milyar dolarlık ticarete kadınlar yön veriyor
40 milyar dolarlık ticarete kadınlar yön veriyor

DEİK Başkanı Nail Olpak, "Önümüzdeki dönemde, Türkiye’nin gelişen ekonomisi ve yükselen dış ticaretinde kadın iş insanlarımızın daima itici güç olacağına eminiz" açıklamasını yaptı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), çatısı altında faaliyet gösteren ülke bazlı iş konseylerinin 19’una kadın iş insanları başkanlık ederken, yaklaşık 40 milyar dolarlık ticaret hacmine yine kadınlar yön verdiğini belirtti.
DEİK'ten yapılan açıklamada, DEİK'in iş dünyasının her alanında kadınların yükselişini desteklediğini ve ticari diplomasi faaliyetlerini sürdüren kadın iş konseyi başkanlarıyla küresel yolculuğunu sürdürdüğü kaydedildi.
19 ülke ile Türkiye’nin ticari ilişkilerinin geliştirilmesi rolünü üstlenen kadın İş Konseyi Başkanlarının, DEİK’in ticari diplomasi misyonunu ve Türk iş kadının gücünü dünyaya taşıdığı belirtilen açıklamada, iş hayatında zirveye çıkan ve gönüllü olarak DEİK ile ticari diplomasi yolculuğuna çıkan kadın yöneticilerin, küresel vizyonlarının yanı sıra girişimci ruhları ve başarılı çalışmalarıyla tüm kadınlara ilham oldukları anımsatıldı.

DEİK Başkanı Nail Olpak, günümüz iş dünyasında kadının çok daha etkin rol alması ve üst düzey kadın yönetici sayısının her geçen yıl artmasının Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu belirtti.
Profesyonel hayatta aktif görevlerde bulunan kadın iş insanlarının sayısının yükseldikçe, iş dünyasındaki klasik iklimin yerini dinamizm, akılcı yaklaşım, cesaret ve vizyon dolu bir girişimciliğin aldığını vurgulayan Olpak, "Kadının elinin değdiği her alanı güzelleştirmesi, dokunduğu her işe bilgisini ve fikrini katması, şüphesiz ki Türk iş dünyası için muazzam bir kazanım. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu olarak kadın yönetici ve çalışma arkadaşlarımızdan aldığımız güçle çok daha güçlü, oldukça dinamik bir iş platformu kimliğine kavuştuğumuzu düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Olpak, bir önceki çalışma döneminde 14 ülke iş konseyi kadın başkanlar tarafından yönetilirken, geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleştirdikleri İş Konseyleri Genel Kurulu neticesinde, yeni dönemde kadın iş konseyi başkanı sayısının 19’a yükseldiğini ifade etti.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam