Anasayfa Haberler Esnaf ve tüccar için e-fatura uyarısı
Esnaf ve tüccar için e-fatura uyarısı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin lira üzerindeki tüm faturalara elektronik ortamda düzenlenme zorunluluğu uygulamasını hatırlattı.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin lira üzerindeki tüm faturaların elektronik ortamda düzenlenmesinin zorunlu olacağını belirtti
Kamuoyunda vergi borçlarına ilişkin yapılandırmaya gidilmesi konusunda beklenti oluştuğunu aktaran Kartaloğlu, TÜRMOB olarak böyle bir yapılandırmaya karşı olduklarını söyledi.
Kartaloğlu, kamuda yaşanan e-dönüşümle yılbaşından itibaren ticari ve mali hayattaki birçok belgenin artık elektronik ortamda düzenlenmesi gerekeceğine işaret ederek, "Biz de TÜRMOB olarak bu konuda eğitimler düzenliyoruz. 1 Ocak'tan itibaren 5 bin lira üzerindeki tüm faturalar için elektronik ortamda düzenleme zorunluluğu getirildi. Ama esnaf ve tüccar buna hazır değil, bu konu sıkıntı yaratabilir" dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam