Anasayfa Haberler MAKTEK İzmir Fuarı kapılarını açtı
MAKTEK İzmir Fuarı kapılarını açtı

Otomotivden savunma sanayisine kadar Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan sektörlere hizmet veren takım tezgahı firmalarının önemli buluşma noktalarından MAKTEK İzmir Fuarı, kapılarını açtı. 12 Ekim’e kadar sürecek olan fuara 19 ülkeden 370 firma katılacak.

Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Fatih Varlık, “5 milyon dolarlık ihracat ile takım tezgahları sektöründe önemli rol oynayan Ege Bölgesi’nin ihracat limanı olan İzmir’de, 2017’den sonra ikinci kez düzenlenecek MAKTEK İzmir Fuarı, 500 milyon dolarlık iş hacmiyle sektörün fotoğrafını çekmeye hazırlanıyor” dedi.

60 ülkeden 35 bin ziyaretçi bekleniyor

Bilindiği gibi MAKTEK Fuarı İstanbul ve İzmir’de dönüşümlü olarak yapılıyor. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ile Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğinde, T.C. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası ile İzmir Ticaret Odası destekleriyle gerçekleşen MAKTEK, İzmir Uluslararası Fuar Alanı, Gaziemir - İzmir’de 43.000 m2 kapalı alanda 60’ın üzerinde ülkeden 35 bini aşkın ziyaretçi ve katılımcıya ev sahipliği yapacak.
Fatih Varlık, 19 ülkeden 370 firmanın fuarda katılacağını belirterek beklentilerinin yüksek olduğunu ve fuarda önemli iş birliklerine imza atılacağına inandıklarını söyledi. Bu yıl fuarda teknoloji odaklı ürünlerin ön planda olduğunu belirten Varlık, “2017 yılında yapılan fuarda savunma sanayi, havacılık sanayi ve otomotiv sanayi ile ilgili yeni teknolojiler ön planda olacak. Savunma Bakanlığı’ndan da fuara katılım olacak” dedi.
MAKTEK İzmir Fuarı özelinde; Savunma Sanayi’de faaliyet gösteren başlıca kurumların karar verici (stratejik planlama, proje yönetimi, satın alma, teknik yönetim vb.) bölümlerinden yetkililerin, ikili iş görüşme salonunda katılımcılarla özel iş görüşmeleri gerçekleştirilmesi planlanıyor.
MAKTEK İzmir Fuar’ında, CNC ve universal talaşlı imalat makinaları, sac işleme makinaları, kesici takımlar, takım tutucular, CAD/CAM, PLM yazılımları, ölçü aletleri, kalite kontrol cihaz ve ekipmanları, kaynak ve kesme ekipmanları, kaynak makinaları, yedek parça, ısıl işlem donanımları, taşıma sistemleri, yağlama ve soğutma sistemleri sergilenecek. Türk Hava Yolları fuarın resmi Hava Yolu olarak İzmir varışlı dış hat uçuşlarında 16 Ekim'e kadar belirli rezervasyon sınıflarında geçerli olacak indirim imkanı sunuyor.(dünya)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam