Anasayfa Haberler 'Teşvik 1 Ocak 2012'den geçerli'
'Teşvik 1 Ocak 2012'den geçerli'
Pazartesi, 16 Nisan 2012 07:41

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Teşvik Sistemi’nin, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olacağını bildirdi.

Bakan Çağlayan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde önceki gün gerçekleştirilen toplantıda, Yeni Teşvik Sistemi’ni oda ve borsa başkanlarına anlattı. Çağlayan, toplantıda yaptığı konuşmada, Teşvik Sistemi’nin geçerliliğiyle ilgili çeşitli sorular bulunduğunu kaydederek, “Bu konuda, Sayın Başbakanımız ne ifade etmişlerse, o geçerli olacaktır. Teşvik Sistemi, 1 Ocak 2012’den yani neredeyse 4 ay geriye gitmek suretiyle geçerli olacak” dedi.

Teşvik sistemini 4 bacaklı yaptıklarını, 3 bacağın bu sistemi taşımakta zorlandığını ifade eden Çağlayan, yeni Teşvik Sistemi’nin bölgesel teşvik uygulaması, büyük ölçekli yatırımlar ve stratejik yatırımlar çerçevesinde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bakan Çağlayan, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat dörtlüsünün bir bütün halinde sağlaması gereken yatırımların yolunun açılması gerektiğine işaret ederek, Teşvik Sistemi kapsamında, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, faiz desteği, yatırım desteği, işveren SSK primi desteğinin bulunduğunu söyledi.

“800’e yakın talep geldi”

Yeni Teşvik Sistemi’nin, somut verilerle ve özel sektörden gelen yaklaşık 800’e yakın talebin tek tek taranmasıyla oluşturulduğunu belirten Çağlayan, “Önümüzdeki hafta TBMM’ye teşvikle ilgili Vergi Kanunu’nda yapılacak üç değişiklik, sosyal güvenlikte yapılacak bir değişiklik tasarısı gidecek. Yeni Teşvik Sistemi’ni bu ay sonuna kadar uygulamaya sokacağız” dedi. (dünya)

 

Usiad.net

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam